Paikalliset

Lepolan Puutarha juhlii 90-vuotista taivaltaan

Vuonna 1928 Suomeen perustettiin tuhatkunta puutarha-alan yritystä, joista vain kourallinen on enää paikallaan. Näistä ainoastaan muutama on nykyään sekä entisellä paikallaan että alkuperäisen omistajasuvun hallussa. Tähän joukkoon kuuluu Lepolan Puutarha Oy. 

Turun Maariassa toimivan puutarha-alan perheyrityksen tarina alkoi, kun Aarne Suominen (1896-1953) osti Lepola-nimisen tilan vuonna 1928. Hän aloitti tuolloin avomaan vihannesviljelyllä, ja ensimmäiset kasvihuoneet rakennettiin 1930-luvulla.
Vastuun siirtyessä suvussa Kauko Suomiselle (1922-2000) viljelyvalikoima alkoi kehittyä. Vihannesviljelystä siirryttiin sekaviljelyyn ja puutarhan tuotevalikoimaan tulivat myös erilaiset leikkovihreät ja leikkokukat. Jarmon ja Jyrkin johdolla 1970-luvulta Lepolan Puutarha alkoi laajentua ja modernisoitua. Viljelyn tuotantomäärät ja viljelypinta-ala kasvoivat voimakkaasti.

Lepolan Puutarhassa on vuosikymmenien aikana viljelty juurikasveja, vihanneksia, kurkkua, tomaattia sekä erilaisia leikkokukkia, kuten neilikkaa, alstroemeriaa, gerberaa, ruusua ja tulppaania.

Vuodesta 2005 alkaen serkukset Tomi ja Juho Suominen ovat olleet vetovastuussa puutarhasta. Kuluvalla vuosikymmenellä tulppaania on viljelty Lepolassa jo kahdeksan eri vuosikymmenen ajan ja jatkuvasti suuremmissa määrin. Tänä päivänä Lepolan Puutarha keskittyy kotimaisuuteen ja lähituotantoon. Sesonkikukkien ja erityisesti kesäkukkien viljely on lisääntynyt sekä viljelyyn on tullut mukaan myös syötävien yrttien ja kasvien taimet

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat