Paikalliset

Poliisit jalkautuivat jälleen Hansakortteliin – näitä asioita turkulaiset kysyvät virkavallalta

Ylikonstaapeli Mika Leskinen on toiminut poliisina 28 vuotta.

Janne Koivisto

Lounais-Suomen poliisilaitos avasi jälleen pop up -poliisiaseman Hansakortteliin.

Viisi viikkoa toimivan pop up -poliisiaseman on tarkoitus helpottaa lupapalveluiden ruuhkia, jotka johtuvat Turun pääpoliisiaseman laajasta remontista.

Palvelupisteessä on tarjolla lupapalveluita, mutta paikalla on myös poliisi keskustelemassa ajankohtaisista aiheista.

YlikonstaapeliMika Leskinen kertoo, että poliisille esitetään kysymyksiä laidasta laitaan.

– Suurin osa kysymyksistä koskee liikennettä ja rikosasioita. Aika paljon tulee myös sellaisia kysymyksiä, jotka eivät liity poliisi toimialaan millään tavalla. Kun ollaan yleisellä ja näkyvällä paikalla, ihmisten on helppo tulla tähän, jos heillä on mielessä jokin asia, Leskinen sanoo.

Liikenneaiheiset kysymykset koskevat esimerkiksi ajokortteja, mopoja, sakkoja ja liikennesääntöjä. Rikosasioita koskevat kysymykset käsittelevät yleensä sitä, miten pitää toimia, jos on joutunut rikoksen uhriksi.

– Lähinnä kysytään neuvoa, miten menetellä, kannattaako tehdä rikosilmoitus ja miten rikosprosessi etenee esitutkinnasta eteenpäin.

Kuten arvata saattaa, poliisi saa myös palautetta.

– Jos joku kokee tulleensa joskus kaltoin kohdelluksi, sitten mietitään yhdessä, minkä takia poliisi on toiminut niin. Kyllä poliisin toiminnasta tulee aika paljon kiitostakin. Tuntuu myös, että on hyvin paljon yksinäisiä ihmisiä, jotka huomaavat, että tässä on poliisiasema, ja tulevat hakemaan seuraa.

Vaikka pop up -poliisiasema saattaa kuulostaa uudelta toimintamuodolta, Mika Leskisen mielestä se on ennemminkin paluuta vanhaan.

– Eihän tämä uutta toimintaa sinänsä ole. Aikaisemminhan Turussa oli poliisit kauppatorilla, linja-autoasemalla ja rautatieasemalla ja kaupungilla käveli poliisi jatkuvasti. Vielä silloin, kun minäkin tulin poliisiksi vuonna 1990, jalkapartiointi oli jatkuvaa. Täällä oli jatkuvasti useampi poliisi kävelemässä. He olivat liikkuvia neuvonantajia. Nyt se toiminta on loppunut, koska porukka on vähentynyt, 28 vuotta poliisina työskennellyt Leskinen huomauttaa.

Hansakorttelissa esiintyy ajoittain järjestyshäiriöitä. Turussa on puhuttu jo pitkään hansanuorista ja -lapsista.

Ylikonstaapeli Leskisen mielestä tilanne on hallinnassa.

– Tämä keskushan tuli tähän 1980-luvulla. Aina, kun sukupolvi vaihtuu, välillä on rauhallisempaa ja välillä vilkkaampaa. Täysin ongelmatonta kauppakeskusta ei varmasti olekaan, mutta tilanne on minun mielestäni hallinnassa.

Pop up -poliisiasema

Hansakorttelin pop up -poliisiasema palvelee 16.4.–18.5. arkisin kello 10–17. Se sijaitsee Eerikinkadun ja Kristiinankadun kulmassa olevien sisäänkäyntien läheisyydessä.

Lupa-asioissa palvellaan pääsääntöisesti ajanvarauksella. Ajan voi varata osoitteessa www.poliisi.fi/ajanvaraus tai puhelimitse numerosta 029 541 9800 (arkisin kello 8–16.15).

Viimeksi poliisilaitoksella oli palvelupiste Hansakorttelissa maaliskuussa. Palvelupiste sai runsaasti positiivista palautetta. Siellä otettiin kahden viikon aikana vastaan 995 lupahakemusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat