Paikalliset

Mies tuomittiin laittoman maahantulon järjestämisestä – junaili veljensä Turkuun väärennetyillä papereilla

Turun oikeustalo. Arkistokuva.

Janne Koivisto / arkisto

34-vuotias mies on tuomittu Turussa laittoman maahantulon järjestämisestä.

Mies hankki Espanjassa olleelle veljelleen väärennetyt matkustusasiakirjat, joiden avulla veli tuli Suomeen ja majoittui miehen asuntoon. Tapaus sattui viime heinäkuussa Turussa.

Mies myönsi hankkineensa matkustusasiakirjat mutta kiisti tienneensä, että asiakirjat ovat väärennettyjä. Hän kertoi luottaneensa siihen, että italialaisen asianajajan laatimat asiakirjat ovat oikeita.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus totesi, että miehen on täytynyt pitää ainakin varsin todennäköisenä sitä, että kyseessä eivät ole viralliset ja lailliset asiakirjat.

– Vaikka vastaaja on vasta vuonna 2012 lähtenyt kotimaastaan Gambiasta, on hänen ainakin viiden Euroopassa vietetyn vuoden aikana täytynyt oppia ymmärtämään, että vastaaja ei voi kertomallaan tavalla hankkia virallisia italialaisia matkustusasiakirjoja veljelleen, joka oleskeli Espanjassa, oikeus katsoi.

Oikeus tuomitsi miehen 50 päiväsakkoon, joista vähennettiin vapaudenmenetyksen vuoksi 9 päiväsakkoa. Jäljelle jäi 41 päiväsakkoa, joista kertyy miehen tuloilla maksettavaa pienin mahdollinen määrä eli 246 euroa. Mies joutuu myös maksamaan rikosuhrimaksun, 80 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat