Puheenaihe

Näin ministeri tarttui pentutehtailuun – koiraväeltä tuli välittömästi kiitosta

Kuvituskuva.

SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto

Eläinten laittomasta maahantuonnista huolestunut maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) lupaa, että viranomaiset kitkevät pentutehtailua entistä hanakammin.

– Eläinlääkintöviranomaiset, poliisi, Tulli, verottaja ja oikeuslaitosten syyttäjät tekevät yhteistyötä näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja tätä yhteistyötä ollaan edelleen tehostamassa, Jari Leppä sanoo tiedotteessaan.

Maa- ja metsätalousministeriö selvittää nyt, pitäisikö Suomeen perustaa virallinen koira- ja kissarekisteri. Asia selviää syksyyn mennessä.

Kennelliito kiittää ministeriä, että pentutehtailuun puututaan tosissaan.

–  On todella hienoa, että ministeriössä on reagoitu kentältä tulleeseen viestiin kaikkien koirien rekisteröinnin ja tunnistusmerkinnän tärkeydestä. Tunnistusmerkintä ja rekisteröinti läpivalaisevat koiran alkuperän, minkä vuoksi ne parantaisivat olennaisesti mahdollisuuksia suitsia pentutehtailua ja koirien laitonta maahantuontia. Lisäksi kadonneet koirat palautuisivat nopeammin omistajilleen ja eläintenpitokiellon valvominen tehostuisi, sanoo Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonenvastauksessaan.

Lehkonen muistuttaa, että tunnistusmerkintä ja rekisteröinti mahdollistaisivat myös eläinten hallitsemattoman lisääntymisen valvonnan sekä ehkäisisivät tarttuvien tautien leviämistä.

Jari Leppä korostaa, että laittomassa maahantuonnissa ratkaisun avaimet ovat ostajalla.

– Koiraa ei tule ostaa epäilyttävältä taholta ja ilman vaadittavia todistuksia asianmukaisine merkintöineen. Pentutehtaista peräisin olevien ja mahdollisesti tartuntoja kantavien koirien ostaminen ei ole vastuullista toimintaa, vaikka ostaja itse kokisikin pelastavansa pennun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat