Paikalliset

Yllätyskäänne Turun kauppatorin purkutöissä – kaupunki keskeytti toistaiseksi kioskin purkamisen

Aurakadun puoleisen kioskin purkutyöt on keskeytetty.

Janne Koivisto / arkisto

Kauppatorin Aurakadun puoleisen kioskin purkutyöt on keskeytetty, koska kioskin purkulupa on haettu kaupungin valtakirjalla samassa yhteydessä Kauppatorin alle suunnitellun pysäköintilaitoksen rakennusluvan kanssa. Pysäköintilaitoksen rakentamisen käynnistäminen taas edellyttää Turun Toriparkki Oy:n antaman rahoitusselvityksen käsittelyä kaupunginhallituksessa.

Kioskirakennuksen purkutöiden oli tarkoitus alkaa maanantaina 23.4.2018.

Varovaisuuden periaatteella tulkiten purkuluvan voi katsoa liittyvän pysäköintilaitoksen rakentamiseksi myönnettyyn rakennuslupaan ja siten purkutöiden käynnistäminen edellyttää vaadittua rahoitusselvitystä. Luvan hakijatahosta riippumatta rakennuslupa on kuitenkin myönnetty muodollisesti Turun kaupungin kiinteistölle eli Turun kaupungille.

Kioskirakennuksen purkutyöt kustannuksineen kuuluvat Turun kaupungin vastuulle, sillä lainvoimaisessa asemakaavassa kyseisille alueille ei ole kohdennettu rakennuspaikkaa.

Turun kaupunki on kilpailuttanut kioskirakennusten purun ja se voidaan käynnistää heti rahoitusselvityksen jälkeen.

Torin pinnan purkaminen ei edellytä erillistä toimenpidelupaa, vaan se on mahdollista käynnistää lainvoimaisen katusuunnitelman perusteella.

Turun uuden Kauppatorin ensimmäiset näkyvät työt käynnistyivät keskiviikkona 18.4, jolloin tehtiin väliaikaisen sähkönsyötön vaatimia kaivauksia. Väliaikaista sähkönsyöttöä tarvitaan, jotta torin Aurakadun puoleisella sivustalla sijaitseva kioskirakennuksen purkutyöt ja arkeologiset kaivaukset voidaan aloittaa.

Väliaikaisen torin rakentamisen on tarkoitus alkaa 10.5. Valmistelut Yliopistonkadun käytöstä väliaikaisen torin rakentamiseen ovat käynnissä.

Ei vaikutusta linja-autoliikenteen muutoksiin

Kauppatorin töiden keskeyttäminen ei vaikuta Kauppatorin linja-autoliikenteen muutoksiin.

Valmistelutöiden vuoksi linja-autoliikenne poistuu maanantaina 23.4 Yliopistonkadulta välillä Aurakatu–Kauppiaskatu. Ruissalon linja 8, kauppakeskus Myllyyn kulkeva linja 300 sekä Ruskon linjat 301–303 lähtevät 23.4. alkaen Kauppatorin sijaan Puutorilta.

Kauppiaskatu välillä Maariankatu–Yliopistonkatu on tarkoitus muuttaa kaksisuuntaiseksi 3.5.2018 alkaen. Samaan aikaan Yliopistonkadun taksiasema siirtyy Kauppiaskadun mäkeen.

Näihin muutoksiin liittyen liikennemerkki- ja tiemerkintätyöt ovat käynnistyneet Maariankadulla ja Kauppiaskadulla. Muuttuvista liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä muutosajankohtia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat