Paikalliset

Puolalan koulun väistötilaksi vaihtui Sepänkadun koulurakennus

Puolalan koulu

Janne Koivisto / arkisto

Turun kaupunginhallitus on päättänyt maanantaina 23.4. pidetyssä kokouksessaan, että Puolalan koulun peruskorjauksen aikana koulun väistötilana käytetään Sepäkatu 2:ssa sijaitsevaa koulurakennusta.

Päätöksessään Turun kaupunginhallitus päätti kumota kasvatus- ja opetuslautakunnan 21.3.2018 tekemän päätöksen parakkien hankkimisesta koulutiloiksi Puolalan koulun peruskorjauksen ajaksi. Sepänkatu 2:n koulurakennusta käytetään Puolalan koulun väistötilana kesästä 2018 kesään 2020 saakka.

Päätöksen lisäksi kaupunginhallitus edellytti, että Sepäkatu 2:n vaatimien korjaustöiden lopputulosten laatutaso varmistetaan normaalin omavalvonnan lisäksi ulkopuolisen arvioitsijan toimesta ennen tilojen ottamista opetuskäyttöön. Kaupunginhallitus päätti myös, että sille tulee raportoida Sepänkatu 2 koulurakennuksen korjaustöiden etenemisestä ja kontrollimittausten tuloksista.

Päätös syntyi pitkän keskustelun ja äänestyksen jälkeen. Keskustelussa jäsen Pirjo Rinne esitti jäsen Johannes Yrttiahon kannattamana parakkeja edelleen ratkaisuksi. Äänestystulos oli 12-2 Sepänkatu 2:n puolesta.

Turun sivistystoimialan johto, Puolalan koulun rehtori, Turun tilapalvelukeskus ja kaupungin viestintä valmistelevat mahdollisimman pian tietopaketin siitä, miten Sepäkatu 2:n korjaustyöt etenevät ja miten vanhemmat ja henkilökunta pidetään tietoisena korjausten etenemisestä ja kontrollimittauksista ennen koulun ottamista käyttöön syyslukukaudella. Asiasta järjestetään myös infotilaisuus ennen kevätlukukauden päättymistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat