Paikalliset

Tällainen on Kakolaan avautuva panimo – valikoimaan aluksi neljä olutta

Kakola Brewing Companya pyörittävät Peter Torniainen, Alexander Törnroth ja Eeva Torniainen.

-

Kolmen kaveruksen perustama Kakola Brewing Company on aloittanut toimintansa Turun Kakolan vankilan vanhassa suurkeittiössä alkuvuodesta 2018 ja saa ensimmäiset tuotteensa markkinoille vapun alla.

Panimon yhteyteen avautuu lauantaina 28.4. pieni myymälä, josta Kakolanmäen vieraiden, asukkaiden ja ohikulkijoiden on mahdollista ostaa oluita suoraan panimolta. Kakola Brewing Companyn tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myymälän lisäksi anniskeluravintolan eli taproomin avaaminen panimon viereiseen tilaan, jossa panimon tuotteet ovat nautittavissa tuoreimmillaan kirjaimellisesti suoraan tankista.

Kakola Brewing Company haluaa rikastuttaa Turun kaupunkikulttuuria ja tarjota ihmisille moderneja tulkintoja klassikko-oluista. Vakiovalikoima lanseerataan neljällä oluella, jonka lisäksi valmistetaan kokeilevampia pienen erän sesonkioluita. Panimon tuotantomäärä tulee olemaan ensimmäisinä vuosina noin 30 000–60 000 litraa.

– On hienoa päästä tuomaan uusia tuulia Turun kaupunki- ja asumiskulttuuriin oluiden ja panimotoiminnan muodossa. Tavoitteenamme on yhdessä alueen muiden yrittäjien kanssa rakentaa Kakolanmäestä moderni asuinympäristö, jonka välittömästä läheisyydestä löytyvät niin palvelut kuin lähituotteet, yksi Kakola Brewing Companyn perustajista Alexander Törnroth kertoo.

Vapun alla lanseerattavaan vakiovalikoimaan kuuluu aloitusvaiheessa neljä olutta: Helles Lager Hurlum, Pale Ale Riemu, Rasberry Sour Ale eli vadelmainen hapanolut Vautsi ja Indian Pale Ale Riviera. Vakiovalikoiman oluiden perustana toimivat tutut klassikot, mutta niiden viimeistelyssä on sovellettu oluentekijä Peter Torniaisen modernia tulkintaa.

– Vakiovalikoiman lisäksi toinen painopisteistämme tulee olemaan pienissä 500 litran erissä valmistettavat sesonkioluet, joiden ideana on haastaa perinteistä käsitystä oluesta. Sesonkioluissa tulemme paneutumaan muun muassa raikkaisiin ja kirpeisiin hapanoluisiin, joissa hyödynnämme satokalenterin mukaisia luonnonantimia marjoista hedelmiin, Torniainen sanoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat