Munkkikahvia Martinsillan mailla

Martinsillan kahvilassa pääsee munkkikahville.

Kahvilassa pääsee myös varjon alle auringolta suojaan.

Martinsillan kupeessa sijaitsevassa kahvilassa on oikean kesäkahvilan tuntua. Lokit kirkuvat ja kahvin lomassa voi seurata vastarannan hälinää.

Tiskillä odottaa ensimmäinen mukava yllätys. Itse paistettuja munkkeja. Näitä ei nykyisin liian monesta paikasta saakaan.

Koska aurinko paistaa sen verran kuumasti, levähdän mieluusti varjolla suojatussa pöydässä. Ainakin näin päiväsaikaan kahvila tuntuu olevan suosiossa - vain yksi pöytä seisoo tyhjillään.

Jo hetken istuskelun jälkeen tämän kesäkahvilan plussat piirtyvät paperille. Harvassa kahvilassa Turussa pääsee näin lähelle jokea. Ilmapiiri on mukavan leppoisa, ja tuntuu, että tässä kahvilassa voi sekä seurustella että myös istua ihan itsekseen. Paikka tuntuu olevan myös koiranomistajien suosiossa. Ja mikäs siinä, kun lemmikit pääsevät normaalien terassilautojen sijaan makoilemaan oikealla maalla.

Rantakahvila tuntuu olevan jo hyvin joen tätä puolta kulkevien tiedossa. Istuskelun aikana kahville poikkeaa useampikin rantaa pitkin pyöräilevä. Asiakkaiden ikäkirjo on varsin vaihteleva, ja kantiksiakin taitaa lähellä asuvista löytyä.

Miinuspuolena kahvilassa on oikeastaan vain sillalta kantautuva liikenteen melu. Aamu- ja iltapäiväruuhkissa myös Itäisen Rantakadun autokolonnat ärsyttävät. Koska kysymyksessä on pelkkä terassi, pitää myös varautua siihen, että kahvilan luukut pysyvät kiinni huonommalla ilmalla. Silloin kahville mielivää tervehtii vain kyltti: Se sataa koht kumminki.

Mutta paikalliset tietävät kertoa, että jos ilma on hyvä ja luukut ovat kiinni, niin pian on odotettavissa sadetta. Tässä paikassa tuntosarvet tuntuvat osaavan ennustaa sateen ilman säätiedotuksiakin.

Käyttäjän Tomi Kangasniemi kuva
Tomi Kangasniemi