Vapaa-aika

Kansainvälinen nukketeatteriproduktio kaupunginteatterissa

Turun kaupunginteatterissa on 12. elokuuta nukketeatterinäytelmä UKI-NYKI (Uusikaupunki - New York) ensi-ilta. Esitys kuuluu Turun kulttuuripääkaupunkivuoden viralliseen ohjelmaan. Näytelmä on turkulaisen nukketeatteriryhmä Hox Companyn käsialaa.

Kahden eri mantereella asuvan naisen tarina kerrotaan eleganttien, noin 40 senttiä korkeiden nukkejen avulla. Nämä nuket astelevat Manhattanin katuvilinässä ja Uudenkaupungin rantatörmällä.

Esitys kertoo siitä, mitä tapahtuu kun uskallus kasvaa suuremmaksi kuin pelko. Mitä tapahtuu kun nämä kaksi naista, toistensa näennäiset vastakohdat kohtaavat toisensa, unelmansa ja ennakkoluulonsa saman vuorokauden aikana?

Uudenkaupungin Helena ja New Yorkin Helen kokevat molemmat olevansa ympäristönsä vankeja, mutta miten suuri vaikutus ympäristöllä lopulta on heidän onneensa, voiko elämän ylipäätään vaihtaa parempaan paikkaa vaihtamalla?

UKI – NYKI on suomalais-amerikkalainen yhteistyö. Nukketeatterikomedian käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa nukketeatteritaiteilija Terhi Tuulia Lintukangas, joka suorittaa parhaillaan teatterialan maisterin opintojaan new yorkilaisessa The Actors Studio Drama Schoolissa.

Suurkaupungin sykkeen musiikkimaisemasta vastaa DJ Lady Lane (Rena Anakwe USA), joka nähdään lavalla osana esitystä. Nukeilla näyttelevät turkulaiset nukketeatteritaiteilijat Pia Kalenius ja Timo Väntsi.

Esitys vierailee tammikuussa 2012 New Yorkissa Scandinavia Housen näyttämöllä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat