Paikalliset

Jarkko Virtanen: Toriparkin rakentaminen siirtyy ainakin syyskuulle

KAUPUNKI Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen mukaan toriparkin rahoituksesta saatiin jo hyvää tietoa.

Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen valaisee toriparkin etenemistä

Turun kaupunki

Toriparkin rahoitus- ja vakuusselvitystä käsiteltiin Turun kaupunginhallituksessa maanantaina. Hallitus merkitsi toriparkkiyhtiön edustajilta saadun vakuusselvityksen nyt tiedoksi.

Tyydyttikö tämänhetkinen selvitys, Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen?

– Parkkilaitoksen osalta saimme suullisesti hyvää tietoa toimitusjohtajilta (Turun Toriparkki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Pölönen ja Taaleri Sijoitus Oy:n toimitusjohtaja Karri Haaparinne). Hanke etenee nyt niin, että kesäkuun aikana Turun Toriparkki Oy voi esittää rahoitusselvityksen siitä, miten hanke viedään loppuun. Kun pääurakoitsija valikoituu, se jättää yhtiön kautta selvityksen vakuuksista. Tämä menee elokuulle. Rakennustyöt voisivat käynnistyä aikaisintaan syyskuussa.

Miten tämä vaikuttaa jo nyt aloitettuihin kaivauksiin torilla?

– Aloitetut purkutyöt ja kaivaukset liittyvät kaupungin omaan hankkeeseen. Ne eivät ole kytköksissä parkkilaitokseen. Nämä voivat siis edetä normaalilla tavalla.

Kioskirakennusten purkamisen mahdollisesta lainvastaisuudesta jätettiin myös selvityspyyntö. Miten tässä edetään?

– Vastaus tähän tuotiin kaupunginhallituksen kokoukseen. Tässä ei ole juridisia ongelmia. Vanhojen rakennusten purkulupa on kiinteistökohtainen ja luovutettu Turun kaupungille, mutta toriparkkiyhtiö on toiminut Turun kaupungin valtakirjalla.

Mikä on torin uusien paviljonkien ja valaistusrakennuksen kohtalo nyt?

– Hallitus päätti vielä palauttaa asian. Se voidaan tuoda samassa yhteydessä käsittelyyn kuin rahoitusselvitys - eli kesäkuussa.

Toriparkin eteneminen

Maanvuokrasopimuksen mukaan kauppatorin alle voidaan rakentaa pysäköintilaitos, kun vuokraaja antaa luotettavan selvityksen hankkeen kustannuksista, rahoituksesta ja vakuuksista.

Hanketta on toteuttamassa Turun Toriparkki Oy, jonka enemmistöosakas on nyt Taaleri Sijoitus Oy. Sen antaman kustannusarvio hankkeelle on noin 40 miljoonaa.

Maanantaina kaupunginhallitus merkitsi Turun Toriparkki Oy:n edustajien antaman selvityksen tiedoksi. Lisäselvityksiä odotetaan vielä saatavan kesän aikana.

Rahoitusselvityksen valmistuttua kaupunki voi jatkaa myös torin valaistuksen, vesielementtien ja uusien toripaviljonkien suunnitelman käsittelyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat