Paikalliset

Kommentti: Saaristomatkailun on oltava helpompaa

Kuvituskuva.

Tomi Kangasniemi

Muistan hyvin miten otin ensimmäisiä kosketuksia Turun saaristoon viitisentoista vuotta sitten. Kiersin juttukeikkojen merkeissä keväällä Saariston Rengastien ja Vanhan Postitienkin. Hienoja paikkoja jäi mieleen reissuilta - kuten myös kysymys, että missä kaikki muut matkailijat ovat.

Onkin ollut pienimuotoinen järkytys huomata, että saariston matkailupotentiaalin hyödyntäminen ei tunnu edistyvän. Nyt kun olen käynyt saaristossa ja myös suunnitellut tulevia reissuja, törmään aivan samoihin ongelmiin kuin 15 vuotta sitten. Tämä tai tuo yhteys ei kulje toukokuun alussa. Yksi ravintola on auki silloin, toinen tällöin. 

Helppous on monelle matkailijalle ykkösasia. Erityisen tärkeää se on, kun tehdään lyhyitä viikonloppureissuja. Nyt esimerkiksi matkan suunnittelu Ahvenanmaalle saarten kautta vaatii melkoista setvimistä, kun lähisaariston ja Ahvenanmaan aikataulut ovat eri paikoissa. Ne tuntuvat myös yhä olevan suunnattuja asukkaille - ei matkailijoille. Silloin on liian helppo valita isomman laivayhtiön suora reitti. Silloin jäävät myös saaristoyrittäjien rahat saamatta.

Tomi Kangasniemi
[email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Täysi katastrofi" – Suomen matkailu rikkoo ennätyksiä, mutta miten turistit saadaan Turun saaristoon?19.5.2018 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat