Paikalliset

Meidän Turku on tehnyt kymmeniä valituksia – "Hallinto-oikeudesta tulee huonoja päätöksiä"

Meidän Turku ry:n puheenjohtaja Pauliina de Annan mielestä Turun hallinto-oikeus tekee huonoja päätöksiä.

Arkisto

Turun hallinto-oikeuteen on vuodesta 2001 huhtikuun 2018 loppuun saapunut yhteensä 29 valitusta, joiden tekijänä tai yhtenä valittajana on ollut Meidän Turku -yhdistys. Valitukset koskevat yleensä asemakaavamuutoksia, joiden kumoamista valituksissa on vaadittu.

– Turussa on tehty sellaisia kaavoja, jotka eivät meidän mielestä ole maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia. Kun kaikki keinot on käytetty, vasta sitten olemme valittaneet joistakin kaavoista. Se on erittäin harvinaista emmekä muista ole valittaneet, Meidän Turku ry:n puheenjohtaja Pauliina de Anna vastaa.

Toriparkista yhdistys on jättänyt useamman valituksen, jotka kaikki on hylätty. Ensimmäinen hallinto-oikeuteen saapunut toriparkkia koskeva valitus on vuodelta 2001. Se hylättiin.

Yhdistys on valituksissaan vastustanut jyrkästi puutalojen purkamista ja uudisrakentamista. Yhdistys on vastustanut myös esimerkiksi Kirjastosillan rakentamista.

Lähes kaikki yhdistyksen tekemät valitukset on hylätty hallinto-oikeudessa. Osaa valituksista ei ole otettu edes käsittelyyn.

– Sillä ei ole mitään merkitystä. Hallinto-oikeudesta tulee huonoja päätöksiä, de Anna sanoo.

Vain kaksi valituksista on johtanut toimenpiteisiin. Vuonna 2008 yhdistys on vaatinut kiinteistölautakunnan päätöksen kumoamista, jonka hallinto-oikeus kumosi. Sama toistui vuonna 2014, jolloin yhdistyksen jättämän valituksen johdosta hallinto-oikeus kumosi kaupunginvaltuuston hyväksymän kaavamuutoksen.

Osasta hallinto-oikeuden päätöksistä on valitettu Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Tähän mennessä valituksia on saapunut 14, joista kaksi on edelleen vireillä. Toinen niistä liittyy toriparkkiin. Suurin osa valituksista on koskenut toriparkkia.

KHO:ssa kaikki valitukset on tähän asti joko hylätty tai valituslupaa ei ole myönnetty.

– On siellä joku valituksemme menestynyt. Onhan siellä mennyt kaupunginkin valitukset toriparkista nurin.

2000-luvun alussa yhdistyksen tekemät valitukset olivat vielä yksittäisiä. Viime vuosina valituksia on ollut vuodessa useampi.

– Ei näitä tapauksia niin kauheasti ole. Tietynlainen Turun tauti näkyy jatkuvan edelleen.

Muokattu 19.5.2018 kello 8.58: Korkeimman hallinto-oikeuden lyhenne korjattu oikeaan muotoon.

Onko valittaminen liian helppoa?

Kyllä
77% (217 ääntä)
Ei
23% (66 ääntä)
Ääniä yhteensä: 283

Kaavoitukseen vaikuttaminen

Osallisella on mahdollisuus esittää kaavan valmistelijalle suullinen tai kirjallinen mielipiteensä vireillä olevasta kaavasta.

Mielipiteen voi esittää alustavasta kaavaluonnoksesta tai luonnoksesta.

Mikäli nähtävillä olevassa kaavaehdotuksessa on jotakin huomauttamista, voi tehdä kirjallisen muistutuksen. Se tulee toimittaa kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikköön ennen nähtävillä oloajan päättymistä.

Kaava-asioissa muutoksenhakukeino on kunnallisvalitus, joka tehdään 30 vrk:n kuluessa hyväksymispäätöksestä Turun hallinto-oikeudelle.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat