Paikalliset

Turun maalaismarkkinoilla näin heppoiset ajoesteet – Tapahtumajärjestäjä: "Jokiranta on haasteellinen kohta sulkea liikenteeltä"

Turun maalaismarkkinoilla ajoesteinä oli muovitolpat.

Ville Mäkilä

Jokirannassa viime viikonloppuna järjestettyjen Maalaismarkkinoiden ajoesteet olivat Turkulaisen toimittajan näköhavaintojen perusteella lähes olemattomat.

Markkina-alue oli eristetty moottoriajoneuvoilta asettamalla oransseja muovipylväitä ajoväylälle. Muoviset liikenne-esteet ovat rakenteeltaan niin kevyitä, että niillä ei auton pääsyä alueelle pystyisi estämään.

– Jokiranta on tosi haasteellinen alue sulkea liikenteeltä, sillä alueelle on jatkuvasti huolto- ja hälytysajoa, tapahtumaa järjestävän Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen toiminnanjohtaja Ari Kallas kertoo.

Kallaksen mukaan esimerkiksi Vähätorille ajaa Aninkaistenkadulta päivän aikana ainakin 20 autoa, jotka ajavat huoltoajoa talojen sisäpihoille sekä ravintoloihin.

Kaikkein haasteellisin kohta hänen mukaan on Kauppiaskatu Kirjastosillan kohdalta, sillä alueen läpi kulkee myös pyöräilyreitti ja alueelle kohdistuu myös huoltoajoa. Sen vuoksi liikennettä ei voida estää kokonaan.

Lauantaina kyseisessä kohdassa ei näkynyt muovipylväiden lisäksi ainuttakaan järjestyksenvalvojaa. Liikenne-esteet olivat yhtä kevyet Läntisen rantakadun ja vilkasliikenteisen Aurakadun risteyksessä.

Turun viime elokuisen puukotusiskun jälkeen Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen tapahtumissa on välittömästi lisätty liikenne-esteiden ja järjestyksenvalvojien määrää.

Turvallisuusjärjestelyt poikkeavat tapahtumittain. Pääsy markkina-alueelle on osassa tapahtumia estetty suoja-autolla. Suoja-autojen ja liikenne-esteiden asettamiseen liittyy aina haasteita.

– Kun huoltoajoa tai pelastusajoa täytyy saada alueelle, jonkun pitää olla siirtämässä suoja-autoa tarpeen mukaan. Se aiheuttaa meille merkittävästi lisätöitä ja -kustannuksia.

Kallaksen mukaan tapahtumien turvaaminen terrori-iskuilta on äärettömän vaikeaa.

– Ikävä kyllä aina löytyy fanaatikoille tilaisuus iskeä, vaikka suojaustoimet olisivat kuinka tehokkaat. Parhaamme joka tapauksessa yritämme.

Markkina-alueella ei havaittu lauantaina ainuttakaan suoja-autoa tai järeämpää betoniestettä.

Pitäisikö Turkuun saada lisää ajoesteitä?

Kyllä
66% (428 ääntä)
Ei
34% (220 ääntä)
Ääniä yhteensä: 648

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat