Paikalliset

Tämän pienen esineen avulla löydät kadonneen tai varastetun lemmikkisi – Turussa kadonnutta Suloa ei silti ole löytynyt

Turun Paattisilla varastettu yokshirenterrieriuros on yhä kateissa.

Omistajan kotialbumi

Suomessa on liki 700 000 koiraa ja noin 600 000 kissaa. Tämänhetkinen eläinsuojelulaki ei edellytä lemmikkieläimellä mikrosirua. Myöskään tekeillä olevaan eläinsuojelulakiin ei sirupakkoa kaavailla.

Mikrosiru on ainoa varma tunnistin, jos eläimen omistajuudesta on epäselvyyttä. Jopa varastettu lemmikki voi löytyä mikrosirun ansiosta.

Viime kesänä Helsingistä varastettiin tiibetinspanielinarttu, joka löytyi joulukuussa bussipysäkiltä Iisalmesta. Koiralla oli mikrosiru.

Eläinlääkärit ovat siruttaneet lemmikkieläimiä siitä asti, kun mikrosiru keksittiin. Myös osa eläinsuojeluyhdistyksistä tekee sirutuksia. Alalle on ilmestynyt myös kaksi rekisteröimätöntä ryhmää, Miljoonasiru ja Vapaat Siruttajat.

Kennelliiton mikrosirutietokannasta löytyy yli 500 000 sirutettua, elossa olevaa koiraa. Kissaliitto on tallentanut sirutietokantaansa vähintään 250 000 kissaa. Suomessa on myös muutama yksityisten ylläpitämä sirutietokanta.

Turussa on kateissa useita kissoja. Kun yksi löytyy, toinen karkaa.

Elokuussa 2015 kadonnut toyterrieriuros on yhä löytymättä. Omistaja epäilee, että koira varastettiin, kun se oli hetken yksin ulkona.

Katoamisilmoitus löytyy Karkurit.fi-sivuilta. Samalla sivustolla on myös Paattisilla varastetun koiran ilmoitus.

Eläinlääkäri olettaa, että jokainen vastaanotolle tuleva lemmikki on laillisesti hankittu.

Varastetun eläimen omistajalle voi joskus sattua onnenkantamoinen kuten silloin, kun järvenpääläisen videoliikkeen edestä kadonnut papillonpentu vietiin eläinlääkäriin sirutettavaksi. Ainoa asiakirja, joka asiakkaalla oli mukana, oli pennun rokotustodistus. Sen hän oli saanut samalta eläinlääkäriltä edellisellä käyntikerralla.

Kun eläinlääkäri tarkasti kohdan, johon siru oli tarkoitus laittaa, hän huomasi, että pennulla oli jo mikrosiru. Koska asiakas kertoi ostaneensa koiran satunnaiselta kaupustelijaseurueelta, lääkäri soitti Kennelliittoon. Liitos rekisteristä löytyi oikean omistajan tiedot ja pentu pääsi vielä samana päivänä kotiin.

Varastetusta papillonpennusta oli tieto Karkurit.fi-sivustolla, jolla parhaillaankin on kolme varastettua kissaa ja 20 varastettua koiraa.

Viidestätoista koirasta on tehty poliisille rikosilmoitus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat