Paikalliset

Mies pahoinpiteli naisen 10 kertaa ja raiskasi kerran – Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vankilaan

Turun oikeustalo

Janne Koivisto / arkisto

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1985 syntyneen miehen pahoinpitelystä, raiskauksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Mies sai kahden vuoden ja yhden kuukauden pituisen vankeusrangaistuksen.

Mies joutuu maksamaan uhrille vahingonkorvauksia yhteensä noin 13 400 euroa. Suurin yksittäinen korvaus oli kärsimyksestä tuomittu 6 500 euron korvaus. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan valtiolle uhrin oikeudenkäyntikulut, jotka olivat noin 4 000 euroa.

Mies teki rikokset vuonna 2017. Hän pahoinpiteli uhria noin kymmenellä eri kerralla. Hän muun muassa kuristi uhria, painoi hänen kaulaansa, puristi häntä ranteista ja olkapäistä, heitti hänet sängylle, väänsi häntä käsistä ja istui hänen päällään.

14.5.2017 mies piti uhria kiinni käsistä, vartalosta ja hiuksista ja pakotti hänet sukupuoliyhteyteen. Hän työnsi sukupuolielimensä uhrin sukupuolielimeen ja suuhun. Teon jälkeen mies uhkasi pahoinpidellä uhrin henkihieveriin.

Mies kiisti syytteet. Hän myönsi olleensa uhrin kanssa sukupuoliyhteydessä mutta vetosi siihen, että teot olivat tapahtuneet yhteisymmärryksessä ja vapaaehtoisesti.

Asia käsiteltiin uhrin pyynnöstä yleisön läsnä olematta, koska asian käsittelyyn liittyi hänen yksityiselämäänsä liittyviä erityisen arkaluonteisia asioita. Jutun asiakirjat ja ratkaisu julistettiin salaisiksi.

Ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen, sillä osapuolet voivat valittaa siitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat