Paikalliset

Lähde aikamatkalle Turun tuomiokirkossa

Sanan seppä-sovellus vie käyttäjänsä aikamatkalle.

Timo Jakonen

Lisätyn todellisuuden Sanan seppä -sovellukseen on tarjolla opastus perjantaina 18. toukokuuta klo 14−18 Turun tuomiokirkossa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita aikamatkalle.

Sovelluksen voi katsoa kirkon lainatabletilla tai sen voi ladata sovelluksen omalle tabletille kirkon aulassa. Se on myös saatavilla maksutta sovelluskaupoista.

Perjantaina paikalla ovat oppaat Turun yliopistosta (Future Technologies). He auttavat sovelluksen käytössä ja voivat kertoa siitä, miten sovellus tehtiin. Tarinan katsominen vie noin puoli tuntia ja siinä liikutaan eri puolilla kirkkosalia.

Sovelluksen kehittämisessä oli mukana historian tutkijoita ja teknologia-asiantuntijoita, kuvallisen kerronnan ja animoinnin osaajia, ääni- ja liikenäyttelijöitä ja monia muita. Käsikirjoituksesta vastaa kirjailija Tytti Issakainen.

Tarina vie aikamatkalle 1500-ja 1600-luvuille. Se koostuu kahdeksasta kohtauksesta, joissa seikkailevat niin fiktiiviset kuin historialliset hahmot. Reformaation tulosta Suomeen kerrotaan yhden perheen ja suvun kautta. 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat