Puheenaihe

Suomalainen Altia perusti verkkokaupan halvan viinan Saksaan – asioiminen Suomesta on kielletty!

Altian uuteen verkkokauppaan pääsee asioimaan muualta maailmasta, muttei Suomesta. Tällaiseen tekstiin törmää, kun yrittää päästä kaupan sivuille.

Kuvakaappaus

Suomen valtion omistama alkoholivalmistaja Altia on avannut verkkokaupan Saksassa. 

Altia kertoo, että Nordic Spirits -verkkokaupan tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa Koskenkorva Vodka, Koskenkorva Salmiakki, Jaloviina, O.P. Anderson -akvaviitti sekä Nordic Spirits Lab Gin.

Osa kaupan tuotteista on nyt myynnissä Pohjoismaiden ja Baltian ulkopuolella ensimmäistä kertaa.

– Juoma-alalla on tapahtunut Pohjoismaissa viime vuosina paljon hyviä asioita. Meillä on paljon mielenkiintoisia tuotteita, joita haluamme viedä maailmalle, iloitsee Altian vientijohtaja Pontus Forth tiedotteessa.

Suomalaiset asiakkaat eivät uudesta verkkokaupasta kuitenkaan kostu. 

Yritys päästä verkkokauppaan Suomesta tyssää tekstiin, jossa todetaan, että suomalainen alkoholilainsäädäntö estää verkkovierailut Suomesta. Sen sijaan verkkokävijää ohjataan Altian Suomessa toimivaan kauppaan.

– Thank you for visiting Nordic Spirits webshop! Due to Finnish alcohol legislation, access from Finland to our shop is denied. If you like, you can visit our Finnish website Viinimaa.fi for information about products available in Finland, teksti toteaa.

Pontus Forthin mukaan Nordic Spirits -verkkokaupasta on mahdollista tilata alkoholituotteita vain Saksaan, joka on yksi Altian vientimarkkinoista.

Verkkokauppaan pääsee Altian myös muualta maailmasta, muttei siis Suomesta. 

Perinteikkäässä olut- ja viinimaa Saksassa alkoholi on selvästi halvempaa kuin Suomessa. Patsi viinit ja oluet, myös väkevät alkoholijuomat ovat kuluttajille varsin huokeita.

Altiassa on havaittu, että digitaaliset kanavat ovat yhä vahvemmin mukana kuluttajien elämässä – ja entistä useampi haluaisi tehdä myös alkoholiostoksia verkossa.

Suomalaisten verkkoasiakkaiden asiointia trendi ei näytä helpottavan. 

Suomessa kiistellään parhaillaan siitä, pitäisikö alkoholin etämyynnin ulkomailta olla kiellettyä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) sanoi tällä viikolla STT:lle, että etämyyntiä ei voida kieltää.

Etämyynti on noussut kiistakysymykseksi keskustan ja kokoomuksen välillä, sillä keskustan mielestä ei ole reilua, että ulkomainen toimija saisi myydä Suomessa kotiovelle alkoholia mutta suomalainen ei.

Hallituksessa valmistellaan parhaillaan lakiesitystä alkoholin etämyynnistä sosiaali- ja terveysministeriön huhtikuussa valmistuneen työryhmätyön pohjalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat