Paikalliset

Bisnesfestivaali valtaa taas Kakolan Lääninvankilan

.

Arkisto

SHIFT Business Festival on 22. - 23.5.2018 Turun Kakolan vanhassa Lääninvankilassa järjestettävä kansainvälinen yritystapahtuma. SHIFT tuo yhteen maailmaa mullistava teknologiat ja perinteisen teollisuuden johtajat syventymään keskusteluun teknologian tulevaisuudesta, etiikasta ja vaikutuksesta.

SHIFT kokoaa kolmannen kerran yhteen kesäiseen Turkuun suuren joukon kasvuyrityksiä, sijoittajia, vaikuttajia sekä muita yritysmaailmasta kiinnostuneita. Yhteensä mukana on yli 4000 osallistujaa.

SHIFTin juuret ovat vuodessa 2015, jolloin tapahtuma perustettiin vastauksena kysynnälle. Turun talousalueen nuorkauppakamarit halusivat keskuskaupunkiin erilaista, aidosti kansainvälistä sekä riittävän suurta, yrityksille suunnattua tapahtumaa.

Turun kaupunki antaa tukea SHIFTille tapahtuman markkinoinnissa sekä viestinnässä. Businessfestivaali on kaupungille tärkeä kokonaisuus Turun kansainvälisen imagon näkökulmasta. Tapahtuman avulla kaupunki saa nostettua esiin sellaisia teemoja, jotka kiinnostavat yleisöä kansainvälisesti.

- Hienoa, että järjestäjät ovat luoneet niin kiinnostavan tapahtuman että kävijämäärä kasvaa. Siitä kiitos jo tässä vaiheessa The Shiftin järjestäjille, kumppaneille, puhujille ja osallistujille, iloitsee Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Tapahtuman taustalla on voittoa tavoittelematon yhdistys, Shift ry, jonka tavoite on varmistaa, että teknologinen kehitys on kestävää ja vastuullista.

- Jokainen Shiftin 4000 osallistujaa on tänäänkin jollakin tavalla tänne Lääninvankilaan kulkenut lähempää tai kauempaa. Olemme jokainen joka päivä jollain tavalla tekemisissä liikkumisen kanssa. Liikkumisen pitäisi olla yhtä vaivatonta ja nopeaa kuin ruuan tai juoman saaminen tänä päivänä on, sanoo kaupunginjohtaja Arve.

- Liikkumisen järjestämisessä tarvitaan toimivaa yhteistyötä kaupungin, valtion kuin yritysten kanssa. Turun kaupungille yhteyksien parantaminen kotimaassa ja ulkomaille on erittäin tärkeä asia. Ihmiset liikkuvat yhä enemmän ja ratkaisevaa on saada matkustamiseen käytettävä aika mahdollisimman pieneksi. Sen takia tunnin juna Turun ja Helsingin välillä on tärkeä.

- Liikkumisen helpottaminen on ihmisten arjen helpottamista. Turkulaiset ja täällä työmatkailevat, opiskelijat, turistit ja tutkijat, kaikki he tarvitsevat sujuvia yhteyksiä ja joustavia vaihtomahdollisuuksia eri liikkumismuotojen välillä, Arve painottaa.

Turku Business Regionilla sekä avoimempia ja älykkäämpiä palveluita kehittävillä 6Aika-hankkeilla on oma osasto Turussa järjestettävällä The SHIFT Business Festivalilla. Ständin ohjelma muodostuu kahden teemapäivän ympärille: tiistaina Joki (River) ja keskiviikkona Ihminen ja teknologia (Human and Technology).

Tiistaina osastolla on kaksi työpajaa, jotka käsittelevät korkeakouluyhteistyön mahdollisuuksia ja opastamisen ekosysteemiä. Tämän lisäksi iltapäivällä yksi Turku Business Regionin kärkialoista, MaritimeTurku (meriteollisuus) esittelee juuri lanseerattua Maritime Accelerator -ohjelmaa, ja samalla on mahdollisuus tavata tulevaisuuden älykkäisiin oppimisympäristöihin perehtyneitä asiantuntijoita.

Keskiviikon ohjelma koostuu neljästä työpajasta, joissa tarkastellaan kiertotalouden tulevaisuutta, kiertotalouden vierailukeskusta ja lisättyä todellisuutta, avaruutta sekä innovatiivista yhteiskehittämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat