Paikalliset

Hesburger haluaa siirtää Kauppatorin kioskin Marttiin – Heikki Salmela vastaa asukkaiden esittämään kritiikkiin

Heikki Salmela

Janne Koivisto

Hesburger haluaa siirtää kioskinsa Kauppatorilta Marttiin Sotalaisten aukiolle. Kauppatorin kioski täytyy siirtää pois, kun torin kunnostustyöt etenevät sen kohdalle.

Siirtoaikeet ovat herättäneet Martissa sekä kannatusta että vastustusta. Kumpikin leiri kerää Adressit.com-sivustolla nimiä kantansa tueksi.

Hesburgerin perustaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela kertoo ymmärtävänsä, että turkulaiset ovat asiasta montaa mieltä.

– Kun meillä on kaupungissa 190 000 asukasta, emme me varmasti ole mistään täysin samaa mieltä. Lähdimme pelaamaan täysin avoimin kortein ja kysyimme jo etukäteen, mitä mieltä asukkaat ovat. Sen takia tästä lähtikin nyt tällainen keskustelu liikkeelle.

Salmela kertoo, että hänen saamastaan palautteesta 95 prosenttia on ollut myönteistä.

Vastustajien mielestä drive-in-ravintola aiheuttaisi liikenneongelmia, pilaisi alueen kulttuuriympäristön ja aiheuttaisi roskaantumista.Salmela pitää huolia aiheettomina.

– Me olemme tehneet tätä työtä 51 vuotta. Me emme missään nimessä halua olla kenellekään haitaksi. Kaikki, jotka toimivat markkinataloudessa, ymmärtävät asiakkaan merkityksen. Tässä ei ole tarkoitus lähteä tuottamaan huonoa fiilistä asiakkaiden pariin, Salmela vakuuttaa.

Salmela ei usko, että kioski lisäisi juurikaan alueen liikennettä. Hän huomauttaa, että jos asiakkaat eivät pääse tontille, se on Hesburgerin ongelma.

Salmelan mielestä kioski sopii Sotalaisten aukiolle hyvin. Hän lupaa muuttaa kioskin pintamateriaalin sellaiseksi, että se sopii alueelle.

Salmela toteaa, että paikalla oli aiemmin huoltamorakennus eikä kioskikaan olisi viimeinen rakennus, joka siinä on.

– Kaupunki varmasti haluaa tällaisen keskeisen tontin tulevaisuudessa johonkin muuhun käyttöön. Tämänhetkiseen tilanteeseen kioski sopii minusta hyvin. Uskon, että kun kioski on siirretty siihen ja se on ollut siinä muutaman päivän, kaikki ovat tyytyväisiä. Voin vakuuttaa, että siitä ei tule mitään sellaisia haittoja, joita emme pystyisi korjaamaan.

Roskaantumisepäilyt Salmela kuittaa sillä, että Hesburger on jo kymmeniä vuosia kiinnittänyt huomiota ympäristön siisteyteen.

– Olen itse aikoinaan aloittanut sen ja siivonnut toreja ja pitänyt ne siistissä kunnossa. Se on meille perinne. Emmehän me turkulaisina halua, että meidän ympäristö pilaantuu ja että meillä on asiat huonosti.

Kauppatorin kunnostuksen on määrä valmistua vuonna 2021. Salmela kertoo, että Hesburger haluaa ilman muuta takaisin torille.

– Hesburger on Suomen suurin yksityinen pikaruokaketju, ja meidän kotipaikka on Turku. Meidän on oltava Turun kauppatorilla. Jos me emme ole Turun kauppatorilla, eikö se olisi puute turkulaisuuteen.

Myös Kauppatorin uusiminen on herättänyt kritiikkiä. Salmela uskoo, että tässäkin tapauksessa töiden valmistuttua turkulaiset yllättyvät, kuinka hieno lopputulos on.

– Kauppatorista tulee viihtyisä keidas, joka mahdollistaa paljon erinäköisiä yleisötapahtumia. Se on vielä hyvä, että joku hullu maksaa parkkitalon rakentamisen, ettei kaupunki joudu maksamaan siitä. Päinvastoin kaupunki saa vuodessa 300 000 euroa vuokraa maanalaisesta alueesta. Se on kaupungille pelkkää plussaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielipide: Vieläkö lisää hässäkkää Marttiin?12.5.2018 16.00
Martin Hese-adressi poiki vasta-adressin - nyt voit kannattaa Hesburgerin tuloa2.5.2018 17.38
Martissa vastustetaan Hesburgerin tuloa2.5.2018 08.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat