Urheilu

Mikko Rantanen vahvisti: Marjamäeltä tuli tiukka viesti

Mikko Rantanen.

Suomen Jääkiekkoliitto

Leijonien jääkiekon MM-turnaus päättyi kovaan pettymykseen torstaina, kun Sveitsi kaatoi Suomen 3–2-lukemin.

Suomen MM–turnaus oli hyvin erikoinen. Kovat kiekkomaat USA ja Kanada kaadettiin alkusarjassa, mutta Suomi hävisi toisaalta alkusarjassa Tanskalle ja Saksalle ja nyt tietysti Sveitsille. Leijonien Mikko Rantanen ei osannut tuoreeltaan arvioida, mistä moinen johtui.

– En osaa sanoa kyllä. Eihän noille joukkueille pitäisi hävitä, jos meinataan pärjätä ja voittaa jotain. Pelasimme jenkkejä ja kanukkeja vastaan hyvin, mutta näihin peleihin ei saatu sitä viimeistä rutistusta. Näin äkkiä en osaa sanoa, mistä se johtui, pettynyt Rantanen totesi.

Mihin Sveitsi-peli ratkesi?

– Toiseen erään. Siinä olimme koko ajan irtokiekoissa vähän jäljessä ja kaveri pyöritti koko ajan. Koko ajan olimme siinä askeleen jäljessä. Kaveri meni sitten kahden maalin johtoon ja kyllähän Sveitsi hyvin puolustaa osaa ja heillä on hyvä veskari. Yksi maali jäätiin vajaaksi, Rantanen mietti.

Rantasen mielipiteeseen on helppo yhtyä. Suomi oli sanalla sanoen surkea toisessa erässä. Leijonien oma kiekollinen peli lopahti täysin ja Sveitsi haistoi veren.

– Toisessa erässä peli meni puskemiseksi. Kaveri löi trapin siihen päälle ja yritimme väkisin puskea siitä läpi. Siihen olisi pitänyt löytää lääkkeitä ja päästä laittamaan kiekko syvään ja saada sitä kautta painetta. Nyt kaveri pääsi kääntämään ja iskemään paljon vastaan.

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki yritti herätellä Leijonia laskeutumalla pelaaja-aition eteen kesken toisen erän. Mikä oli tuossa vaiheessa päävalmentajan viesti?

– Nyt riittää katselu. Pitää ruveta sulkemaan tila ja aika pois. Toisessa erässä Sveitsillä oli liikaa tilaa ja aikaa hyökätä. Me vain liuttiin ja katseltiin. Sitä ei saisi tehdä.

Viesti taisi olla aika tiukkasävyinen?

– Oli tietysti. Eihän me nyt siinä vaiheessa oltu pelattu hyvin sitä toista erää. Kyllä siinä vaiheessa koutsin pitääkin herätellä joukkuetta. Toisella erätauolla tietysti myös me pelaajat korotimme ääntä, Rantanen kertoi.

Leijonat piti toisella erätauolla palaverin.

– Puhuimme siitä, ettei tuollainen pelaaminen riitä millään ja koko ajan ollaan jäljessä vähän. Se piti saada heti kuntoon. Kolmannessa oli sitten jo parempi meininki, mutta kuten todettua Sveitsi on hyvä puolustamaan, eikä heitä vastaan ole helppoa tehdä maaleja.

Suomen joukkueella oli kaikki eväät mennä vaikka päätyyn asti. Hyvät otteet alkusarjassa eivät kuitenkaan painaneet enää mitään puolivälierässä. Kyseessä on yksi modernin ajan suurimmista pettymyksistä suomalaisessa maajoukkuejääkiekossa.

– Aika iso pettymys. Meillä oli hyvä jengi. Voitettiin alkusarja ja pelasimme hyvää lätkää. Ei saatu konetta käyntiin sitten tällaisessa pelissä, Rantanen harmitteli.

Katso alta vielä Rantasen tunnelmat ennen ratkaisevaa kolmatta erää.

Ville Hirvonen, Herning

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat