Puheenaihe

Kansalaisaloite keräsi 10 000 allekirjoitusta päivässä – vain tasa-arvoinen avioliittolaki pystynyt parempaan

Kuvituskuva.

arkisto/ilkka hartikainen

Noin 10 000 suomalaista allekirjoitti Avohakkuut historiaan -kansalaisaloitteen heti ensimmäisenä päivänä torstaina. Perjantain aikana nimiä on tullut lisää tasaiseen tahtiin.

Avauspäivän kannattajamäärä on toiseksi suurin tasa-arvoista avioliittolakia ajaneen Tahdon-kansalaisaloitteen jälkeen. Eduskunnan on käsiteltävä aloite, jos se kerää seuraavan puolen vuoden aikana 50 000 nimeä.

Aloitteen taustalla on ympäristöjärjestöjen tyytymättömyys avohakkuisiin sekä niiden aiheuttamiin haittoihin metsäluonnolle. Avohakkuut turmelevat aloitteen tekijöiden mielestä retkeilymaastoja, ovat johtaneet useiden aikaisemmin tavallisten metsälajien, kuten monien lintulajien, taantumiseen ja aiheuttaneet vesistöjen pilaantumista.

– Aloitteella tarjotaan suomalaisille kansalaisvaikuttamisen keino puuttua tähän epäkohtaan. Metsä on rakas monille suomalaisille myös retkeilyn, marjastuksen ja monimuotoisuuden säilyttämisen myötä. On tärkeä nostaa keskusteluun, että avohakkuille on kestävämpi jatkuvapeitteisen metsätalouden vaihtoehto, josta on saatu hyviä tuloksia, kertoo Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

Avohakkuut historiaan -kansalaisaloitteen on laittanut alulle viisi ympäristöjärjestöä, Suomen luonnonsuojeluliitto, Greenpeace Suomi, BirdLife Suomi, Luonto-Liitto sekä Natur och Miljö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kansalaisaloite eteni eduskuntaan – "2 600 euron koulutus oltava maksuton kaikille"8.5.2018 17.38
Järjestöt: Rahoituksen puute hidastaa luonnonsuojelua Suomessa 26.4.2018 14.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat