Paikalliset

Turkuun joukkuevoimistelun SM-hopeaa

Turun Pyrkivän Sanix Sade -joukkue nappasi 1214-vuotiaiden sarjan SM-hopeaa.

Lehdistökuva

Turkulaisen joukkuevoimistelun kevään nousukiito sai viikonloppuna jatketta Hyvinkään SM-kilpailuissa, kun Turun Pyrkivän Sanix Sade -joukkue nappasi 1214-vuotiaiden sarjan SM-hopeaa.

Alkukilpailussa joukkue keräsi pisteet 17.50 sekä finaalissa 17.950 ja yhteispisteet 35.250 oikeuttivat sarjan hopealle.

Yhteensä viikonlopun aikana Hyvinkäällä voimisteli yli 80 1214-vuotiaiden joukkuetta SM-sarjan sekä kilpasarjan puolella.

– Teimme kisassa kaksi vahvaa suoritusta, joihin saimme olla tyytyväisiä. Pienet epätarkkuudet molempina päivinä söivät tällä kertaa mahdollisuutemme tavoitteeksi asetettuun Suomen mestaruuteen ja nyt jäimme voittajista muutaman kymmenyksen. Hopea on kuitenkin upea saavutus, sillä sarjanousujoukkueena tässä ikäluokassa ollaan usein altavastaajina, kommentoi joukkueen valmentaja Milja Hintsanen.

Viikonlopun suurimmaksi onnistumiseksi valmennustiimi mainitsee voimistelijoiden venymisen finaalissa lähelle maksimitasoaan korkeista paineista huolimatta. Alkukilpailun tilanne oli se, että finaalissa sijat 15 olisivat voineet sekoittua käytännössä miten päin tahansa, joten loppukilpailussa riitti jännitystä loppuun saakka.

– Joukkueen vahvuus on ollut aina suoriutuminen tiukoissakin paikoissa. Alemmassa ikäsarjassa voimistelijat ovat ehtineet saavuttaa jo viisi mestaruusmitalia, joista kaksi on ollut sarjan mestaruuksia, joten tiukkoja paikkoja on ehditty kyllä harjoitella. 10-12-vuotiaissa ikäsarjan pääkisoissa ei kuitenkaan ole SM-arvoa, joten tämä on ensimmäinen virallinen SM-mitali ja sikäli tilanne oli aiempaa jännittävämpii, toteaa Hintsanen.

Tällä kertaa ikäsarjan Suomen mestaruus lähti Tampereelle Rantaperkiön ISKU AGG Idra -joukkueelle ja pronssisija puolestaan Elite SC Vantaa -joukkueelle.

Turusta kilpailuissa mukana olisi iso joukko joukkueita ja finaalissa nähtiin myös kymmenenneksi sijoittunut Lahjan Tyttöjen Team Avena sekä Lahjan Tyttöjen ja Turun Urheiluliiton yhteistyöjoukkue Verla Agate, joka oli kilpailun 13.

Alkukisassa mukana olivat myös Lahjan Tyttöjen ja Turun Urheiluliiton yhteistyöjoukkue Verla Amber sekä Lahjan Tyttöjen Avena 06, jotka sijoittuivat kokonaiskailpailussa sijoille 19. ja 23.

SM-hopeajoukkue Sanix Sadessa voimistelivat Alexandra Ailio, Sofia Holmqvist, Ellen Kurki, Nelli Lajunen, Vilma Lehtonen, Liina Leppänen, Lumia Nevanpää, Viivi Pirinen, Stella Savisalo, Lumi Stratos, Emilia Vigren. Joukkueen valmennuksesta vastasivat Milja Hintsanen, Linda Suontausta, Anni Copeland ja Anna Ratilainen.

Muokattu 25.5.2018 kello 9.08: Muutettu Elite Pre Junior oikeaan muotoon Elite SC Vantaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat