Paikalliset

Yli 450 Turun seudun neljäsluokkalaista kasvattamassa Itämeri-tietoisuutta

kuvituskuva

Arkisto

Airiston Nuorkauppakamari järjestää kuudennen kerran Intohimona Itämeri -projektin. Tänä vuonna uutena mukana on Turun Hirvensalon Sorttamäen ranta. Mukaan on kutsuttu kolmentoista koulun neljäsluokkalaiset Kaarinasta, Paraisilta ja Turusta. Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti perjantaina 25. toukokuuta Bläsnäsin, Hovirinnan, Littoistenjärven, Raadelman, Sorttamäen ja Voivalan uimarannoilla. Yli 450 neljäsluokkalaista saapuu oppimaan Itämerestä ja sen suojelusta ohjatuilla rasteilla.

Rannoilla oppilaat suorittavat erilaisia vesistöön liittyviä tehtäviä ja osallistuvat aiheeseen liittyviin aktiviteetteihin. Ohjelmassa on muun muassa roskien lajittelua, ongintaa, Itämeri-tietovisa ja merimerkkirata. Airiston Nuorkauppakamarin toiveena on, että tapahtuma herättäisi koululaisia, heidän perheitään ja kaikkia kansalaisia toimimaan puhtaamman Itämeren puolesta.

Tapahtuman suojelijana toimii Saara-Sofia Sirén. Sirén avaa tapahtuman Hovirinnan uimarannalla kello 8.15. Sirén toimii kansanedustajuuden lisäksi ympäristövaliokunnan jäsenenä ja Itämeren Parlamentaarikkokonferenssin Itämeri-raportoijana. Hän on myös kokoomuksen ympäristöverkoston puheenjohtaja.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat