Paikalliset

Biovan investoi voimakkaasti Turkuun

Kansainvälinen pääomasijoittaja Keensight Capital on tehnyt merkittävän sijoituksen Turussa toimivaan biolääkkeiden sopimusvalmistajaan Biovianiin. Sijoituksen myötä Keensight Capitalista tulee yhtiön suurin omistaja.

Biovian laajentaa kapasiteettiaan ja investoi voimakkaasti Turkuun. Tavoitteena on kaksinkertaistaa yrityksen liikevaihto ja henkilöstömäärä seuraavan viiden vuoden aikana. Biovianin viisi perustajaa jatkaa yhtiön osakkaina.

Biovian valmistaa biologisia molekyylejä lääketutkimuskäyttöön, tarjoaa laadunvalvonta-analyysejä ja kehittää biolääkkeiden valmistusprosesseja asiakkailleen. Yritys toimii täyden palvelun periaatteella lääkekehityksen alusta valmiiseen tuotteeseen asti. Vastaavia yrityksiä ei ole Suomessa muita, ja maailmanlaajuisestikin niitä on vain muutama.

– Sijoitus antaa Biovianille erinomaisen mahdollisuuden vahvaan kasvuun, jota nykyisellä omistuspohjalla emme pystyisi toteuttamaan. Pystymme lisäämään kapasiteettiamme Turussa erityisesti mikrobeissa tuotettujen vaativien rekombinanttiproteiinien alalla sekä virusvektori- ja geeniterapiamarkkinoilla. Voimme myös laajentaa asiakaskuntaamme ja vahvistaa entisestään täyden palvelun konseptiamme. Haluamme jatkossa olla mukana asiakkaan tuotekehityksen ja tuotteen elinkaaren vaiheissa entistä pidemmälle, kertoo Biovianin toimitusjohtaja Knut Ringbom.

Yrityksen asiakkaita ovat kansainväliset bioteknologian ja biolääketieteen yritykset muun muassa Pohjoismaissa, muualla Euroopassa, USA:ssa ja Etelä-Koreassa. Tärkeimmät alat ovat syöpäsairauksien hoito, geeniterapia ja rokotteiden kehittäminen. Tammikuussa 2018 Turun kauppakamari myönsi vuoden 2017 Varsinais-Suomen vientipalkinnon Biovianille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Bio- ja lääkealan koulutusta uudistetaan Turun yliopiston johdolla – ministeriöltä 1,18 miljoonaa euroa30.3.2018 12.38
Varsinais-Suomen vientipalkinto Biovian Oy:lle – "Yrityksen kasvu on ollut eräänlainen lumipalloefekti"19.1.2018 11.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat