Paikallisurheilu

Turkuun avautuu tänä kesänä kolme uutta padelkenttää

URHEILU Kaksi tulee Kupittaalle, yksi Harjattulaan.

Padel-kentät tulevat tälle kohdalle Kupittaanpuistoon.

Lahtinen & Mantere

Turkuun rakennetaan kesäksi 2018 kolme uutta tenniksen ja squashin ominaisuuksia yhdistävän mailapeli padelin ulkopelikenttää. Yksi kentistä nousee Harjattulan Golf & Country Clubin yhteyteen ja kaksi Kupittaanpuistoon Marli Areenan ja jalkapallokenttä Kupittaa 1:n väliselle nurmialueelle, Uudenmaankadun uuden suojatien läheisyyteen. Lisäksi Turussa avataan lokakuussa kaksi sisäkenttää.

Padelkentät rakennuttaa ja omistaa turkulainen PadelPark Oy. PadelParkin kentillä mailapelistä nauttimassa voi nähdä myös maskulaissyntyisen ex-tennistähden, Jarkko Niemisen. Niemisen voi bongata pelaamassa PadelPark Oyn kenttien avajaisissa tai, jos oikein onni osuu kohdalle, saada padelviikoilla pelikaverikseen.

Nieminen kehuu padelin sopivan monen tasoisille ihmisille ja eritasoiset pelaajat voivat hyvin mitellä voitosta keskenään.

– Se on osa padelin hienoutta. Hyvä puoli on myös se, että koska padel on nelinpeli, on sen pelaaminen sosiaalista ja sopii esimerkiksi koko perheen liikuntaharrastukseksi, Nieminen sanoo.

Niemisen mukaan pitkä ura tennisammattilaisena auttaa häntä luonnollisesti pelaamaan padeliakin hyvällä tasolla, mutta eroja lajeissa tietysti on.

– Lasiseinien hyödyntäminen ja pienempi kenttäkoko tuovat mukavasti uutta ajateltavaa ja haastetta.

Padel on maailman nopeimmin kasvava urheilulaji, jolla on tällä hetkellä 35 kansallista lajiliittoa ja yli 12 miljoonaa pelaajaa lähes 80 maassa.

PadelPark Oy:n suunnitelma on laajentua koko Suomeen ketjukonseptina, jonka tilat ovat kaikilla paikkakunnilla tunnistettavia ja palvelutasoltaan yhteneväisiä.

– Fokuksemme on kaupungeissa ja vireissä matkailukeskuksissa. Kartoitamme jatkuvasti sopivia ulkotontteja ja sisäpelihalleja, toimitusjohtaja Tiia Sucksdorff kertoo.

Mikä on padel?

Mailapeli, jonka säännöt ja pelikenttä ovat eräänlainen yhdistelmä tennistä ja squashia. Kenttä on pienen tenniskentän kaltainen verkkoineen, mutta uloimpien rajaviivojen sijasta kenttää rajoittavat seinät.

Pallo saa pelissä tietyin rajoituksin osua seinään ja kimmota siitä, kuten squashissa.

Padelia pelataan sääntöjen mukaan aina nelinpelinä, mutta sitä on mahdollista pelata myös kahdestaan.

Maila on muodoltaan lyhytvartisen lasten tennismailan kaltainen, mutta lyöntipintana ei ole jänneverkko vaan keinoaineinen, rei’itetty taso, jossa yleensä on kahden kovan keinoainepinnan välissä on kevyttä ja huokoista täytettä. Pallona käytetään yleisesti tennispalloa.

Alusta voi olla keinonurmea, muovimattoa tai muuta sopivaa materiaalia. Pelikentän pituus on 20 m ja leveys 10 m ja sen jakaa kahteen osaan verkko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat