Paikalliset

Moision buddhalainen temppeli vastaanotti 900 kilon painoisen lastin

Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunta on vastaanottanut Moisioon viisi jättiläispatsasta.

Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunta

Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunta vastaanotti hiljattain Kiinasta viisi kappaletta patsaita. Patsaiden yhteispaino hipoo 900 kilogrammaa. Patsaat ovat tehty hiilikuidusta ja ne tulevat sijaitsemaan temppelin sisällä.

Lootuksen sydämen temppeli eli buddhalainen kulttuurikeskus on nyt vesikattovaiheessa.

– Ulkoseinät ovat nyt valmiit ja ovia olemme laittamassa paikoilleen. Sisätyöt ja sähköt, vedet ja viemärit ovat vielä vaiheessa, yhdyskunnan varapuheenjohtaja Ari Vuokko kertoo.

Turun Moision kaupunginosaan on jo vuosien ajan rakennettu vietnamilaisbuddhalaista temppeliä. Kulttuurikeskus pyrkii edistämään nuorten kulttuuritietämystä ja sen monimuotoisuutta.

Rakennustyö tehdään pitkälti talkoina ja lahjoitusvaroin. Viime vuotisen tuhopolton jälkeen kaupunki antoi 10 000 euron apurahan yhdyskunnalle. Muutoin lahjoitukset perustuvat pääasiassa vain yhdyskunnan jäsenten tai yksityisihmisten lahjoitusten varaan. Rakennustöitä on häirinnyt koko prosessin ajan ilkivalta, jonka kohteeksi työmaa on joutunut. Ilkivallan jälkeen paikka on saanut myös paljon positiivista huomiota, kuten solidaarisuusryhmän Facebookkiin.

– Paikalla on myös tätä nykyä vartiointi. Yhdyskunnan jäsenistä on aina joku paikalla. Asia helpottaa tietysti sen jälkeen, kun oviin saadaan lukot.

Turussa yhdyskunnalla on noin 300–400 jäsentä, joista kaikki ovat mukana projektissa enemmän tai vähemmän, kykyjensä mukaan. Valtakunnallisesti Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskuntaan kuuluu noin 600 perhettä eli noin 2000 jäsentä.

– Olemme myös saaneet lahjoituksina palaneiden huonekalujen tilalle muun muassa vanhoja tuoleja ja huonekaluja. Nyt isommat urakat, kuten sähköt ja viemärit vievät enemmän rahaa.

Lootuksen sydämen temppelissä on järjestetty jo joitain uskonnollisia tilaisuuksia ja isoja juhlia. Seuraavia juhlia vietetään 17. syyskuuta lauantaina. Juhlan nimi on Ullambana- juhla. Se perustuu legendaan munkista, joka pelasti äitinsä. Ullambana-juhla on vanhempien, esi-isien ja kuolleiden sukulaisten muistamisen juhlapäivä.

– Temppelialueen kokonaisuus valmistuu varmasti vasta seuraaville sukupolville. Tarkoitus olisi saada paikkaan myös puutarha ja temppeli sekä hautaustorni. Valmistuvaan kulttuurikeskukseen on kaavailtu munkkien tiloja, kirjastoa, majoitusmahdollisuuksia, keittiötä, ruokalaa ja teehuonetta.

– Myöhemmin paikalla voitaisiin järjestää esimerkiksi meditaatioleirejä, mutta sitä ennen paikka pitää ensisijaisesti saada käyttökuntoon.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat