Paikalliset

Tässä asiassa turkulaiset jakautuvat kahteen kastiin: "Asennemuutos on tärkeässä roolissa"

Kaupungin roskaisuus saa moitteita turkulaisilta. Kaupunki pyrkii lisäämään roskisten määrää tarpeiden mukaan.

Arkisto

Turkulaiseen yhteyttä ottanut lukija on harmissaan keskustan roskaantumisesta. Hänen mukaansa jokiranta oli erään viikonlopun jäljiltä roskattu ja alueen vähäiset roska-astiat oli tyhjentämättä.

– Otin kuvia ja laitoin Turun kaupungin katujen siisteydestä vastaavalle henkilölle kuvat sekä pyynnön lisätä roskiksia. Viestiin ei vastattu, lukija kertoo.

Turkulainen kävi katsomassa, kuinka siistiä Turun kaduilla on. Roska-astioita on vilkkaimmilla kulkuväylillä kuten kävelykadulla ja jokirannassa tiheästi. Turkulaisten mielestä parannettavaa vielä olisi.

– Täällä on välillä aika paljon katupölyä. Katuja pitäisi siivota ja pestä useammin, kävelykadulla tavattu turkulaisrouva kertoo. Hän ei halua nimeään lehteen.

Haastateltava toivoisi, että keskustassa lisättäisiin roskisten määrää. Hän toivoisi myös, että ihmiset eivät heittelisi roskiaan ympäriinsä.

Vastaava rakennuttaja Anu Nuora Turun kaupunkiympäristötoimialalta kertoo, että kaupunki saa asukkailta säännöllisesti yhteydenottoja roska-astioihin liittyen.

– Meille tulee palautteita, joissa roska-astioita toivotaan yleisille paikoille lisää. Toiveita pyritään täyttämään ja roska-astioita lisätään kaupunkialueelle jatkuvasti.

Roska-astioita tyhjennetään kaupungin toimesta tarpeen mukaan. Esimerkiksi jokirannassa roska-astioita tyhjennetään kolmesti päivässä.

Kaupunkilaiset jakautuvat selvästi kahteen kastiin sen suhteen, kuinka hyvin ympäristö pidetään siistinä.

– Osa turkulaisista huolehtii roskistaan erittäin hyvin ja osa puolestaan erittäin huonosti. Se riippuu niin paljon ihmisestä.

Pelkät roska-astiat eivät tee kaupungista siistimpää, mikäli kaupunkilaiset eivät huolehdi, että heidän roskat myös päätyvät roskikseen asti.

– Asennemuutos on tärkeässä roolissa. Pidetään ympäristö siistinä.

Jos havaitset ympäristön roskaantuneen, toimi näin

Kiinteistön jäteastioiden vieressä on isokokoisia tai vaarallisia jätteitä: ilmoita isännöitsijälle.

Yleisen hyötyjätepisteen (paperi, lasi, metalli) astioiden vieressä on isokokoisia jätteitä, vaarallisia jätteitä tai astiat ovat liian täynnä: ilmoita astiassa merkitylle tyhjentäjälle tai kaupungin ympäristönsuojelulle.

Kiinteistön pihalla on hylätty auto: ilmoita isännöitsijälle.

Yleisellä alueella on hylätty auto: ilmoita kaupunkiympäristötoimialalle. Ilmoita auton tarkka sijainti, merkki, väri ja rekisterinumero, jos kilvet ovat jäljellä.

Puistossa, metsässä, tien varressa tai muulla yleisellä alueella on esimerkiksi jätesäkkejä, huonekaluja, kodinkoneita, ongelmajätteitä tai puutarhajätekasoja: ilmoita ympäristönsuojeluun Turun kaupungin palautepalvelun kautta.

Lähde: Turun kaupunki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huumeruiskuja, nuuskapusseja ja tennispalloja – meriroskis poimi 10 kiloa ihmisten roskaa Aurajoesta14.12.2017 11.01
Älä jätä roskia luontoon – Hesy: Maastoon jätetyt roskat tappavat eläimiä 11.7.2017 19.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat