Paikalliset

Varsinais-Suomessa säävarman ja älykkään sähköverkon piirissä jo 110 000 asiakasta – parantaa kriittisten kohteiden sähkönsaantia

Caruna on rakentanut älykästä ja säävarmaa sähköverkkoa Varsinais-Suomen alueella viime vuosien aikana. Sää- ja toimitusvarma verkko parantaa kriittisten kohteiden, kuten sairaaloiden ja tehtaiden sähkönsaantia vuorokauden ympäri. Myös digitaalisten palvelujen käytön lisääntyminen edellyttää varmuutta sähkön toimittamisessa.

– Säävarman sähköverkon rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaan. Tällä hetkellä olemme kaapeloineet jo yli 5 500 km. Tavoitteena on, että säävarman verkon piirissä ovat vuoteen 2028 mennessä kaikki asiakkaamme Varsinais-Suomen alueella”, kertoo verkkopäällikkö Henrik Suomi Carunalta.

Säävarman sähköverkon rakentamisessa siirrytään seuraavaksi pienjänniteverkon maakaapelointiin taajama-alueilla Lounais-Suomessa ja Satakunnassa.

– Hankkeen aikana pyritään rakentamaan yhtä aikaa sähkö-, katuvalo- ja kuituverkkoja, jotta asiakkaille koituisi rakentamisen aikana mahdollisimman vähän haittaa ja alueiden saneeraukset hoidettaisiin kerralla kuntoon, Suomi sanoo.

Toimitusvarmuuden ja käyttövarmuuden parantamiseksi toteutettujen keski- ja pienjänniteverkon parannusinvestointien arvo Varsinais-Suomen alueella on vuosina 2014–2018 ollut kaikkiaan noin 260 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat