Paikalliset

Meyer Turku käynnisti uuden aluksen rungon koonnin – suurin alus Turussa 10 vuoteen

Costa Cruises

Tänään keskiviikkona Meyer Turun telakalla järjestetty perinteinen onnenkolikkoseremonia oli merkkinä uuden Costa Cruisesin Smeralda-aluksen rungon koonnin aloituksesta.

Rungon koonnin aloittaminen on historiallinen hetki Turun telakalle – Bruttovetoisuudeltaan 182 700 tonnin Costa Smeralda on telakan suurin laiva kymmeneen vuoteen.

– Olemme tuotannon tämänhetkisen kasvun puolessa välissä, ja myös investointimme alkavat jo näkyä telakalla. Telakalla työskentelee myös lähes 700 laivanrakentajaa enemmän kuin vuonna 2014, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer toteaa.

Costa Smeralda on osa Costan emoyhtiö Carnival Corporationin hanketta tuoda maailman merille ensimmäiset LNG-käyttöiset risteilyalukset. Meyer Turku on ollut LNG-laivojen rakentamisen edelläkävijä, ja telakalta on valmistunut jo kaksi LNG-käyttöistä autolauttaa (Viking Grace 2014 ja Tallink Megastar 2017). Nyt Meyer Turku on yhdessä sisartelakka Meyer Werftin kanssa luonut LNG-käyttöisen risteilyaluksen.

Meyer Turun rakennusaltaassa on jo 140 metriä pitkä Costa Smeraldan kappale, sillä laivan FERU (floating engine room unit), kelluva konehuoneyksikkö, tuotiin telakalle Meyerin omistamalta Neptun Werftiltä Saksasta kaksi viikkoa sitten.

Costa Smeralda aloittaa risteilyt lokakuussa 2019. Ensimmäinen risteily alkaa Hampurista, josta matka etenee Rotterdamin, Lissabonin, Barcelonan ja Marseillesin kautta Italian Savonaan. Täällä laiva viettää juhlallista nimeämisjuhlaa. Juhlan jälkeen Costa Smeralda purjehtii läntisellä Välimerellä huhtikuuhun 2020. Costa Smeraldan sisaralus luovutetaan Turun telakalta vuonna 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat