Puheenaihe

Elisaa huomautettiin virheellisestä markkinoinnista – kuluttajalla mahdollisuus hakea sopimuksen purkamista

5G-verkko ei ole vielä suomalaisten käytettävissä.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Kuluttaja-asiamies on huomauttanut Elisaa virheellisestä markkinoinnista.

Elisa markkinoi mobiilikaistaliittymiä 5G-liittyminä, vaikka viidennen sukupolven matkapuhelinverkko ei ole vielä yleisesti käytössä. Myöskään 5G-päätelaitteita ei ole vielä Suomessa kuluttajien saatavilla.

Markkinoidut Saunalahti Huoleton 5G Ready ja Saunalahti Huoleton 5G -puhelinliittymät sekä Saunalahti Mobiililaajakaista 5G Ready ja Saunalahti Mobiililaajakaista 5G -mobiililaajakaistaliittymät toimivat todellisuudessa 4G-liittyminä.

Kuluttaja-asiamies vaati, että Elisa Oyj muuttaa 5G-liittymien markkinointiaan eikä anna kuluttajille totuudenvastaista kuvaa tuotteista.

Elisa sitoutui toteuttamaan kuluttaja-asiamiehen vaatimia muutoksia ja muuttamaan markkinointiaan siten, että liittymien korostetaan toimivan 4G-liittyminä kunnes viidennen sukupolven verkko on yleisesti asiakkaidensa käytössä.

Verkon odotetaan valmistuvan mahdollisesti vuoden 2019 aikana, mutta kuluttajat pääsevät hyötymään 5G-verkosta pääosin vasta 2020-luvulla.

Liittymän ostaneiden kuluttajien on mahdollista vaatia liittymäsopimuksen purkamista, mikäli kokee tulleensa harhaanjohdetuksi markkinoinnissa esitettyjen virheellisten tietojen perusteella.

Kuluttajat voivat halutessaan vaatia myös paluuta vanhaan sopimukseen ja hinnaneron palauttamista.

Elisa ratkaisee hyvitysvaatimukset tapauskohtaisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat