Urheilu

David Söderberg pettyi EM-kisoissa – "Sen jälkeen katsotaan uran jatkoa"

David Söderberg

MTV:n uutisvideo

Henri Liipolalle uran ensimmäinen moukarinheiton arvokilpailukarsinta ei tuonut finaalipaikkaa. Someron Esan mies heitti parhaallaan 71,34. Se syntyi toisella kierroksella, avausheitto kantoi 70,86 ja viimeinen 68,75. Hän oli karsinnan 20:s.

 –  Se oli sellaista voimalla runttaamista, ei rentoa ja nopeaa kuin sen pitäisi olla. Välillä vaan usko menee siihen, että kun heittää rennosti, menee pitkälle, Liipola sanoi heitoistaan.
Paras heitoista syntyi juuri voimalla runttaamalla, viimeiseen heittoon hän kokeili vähän erilaista lähestymistapaa, muttei saanut toivomaansa tulosta.

– Harmittaa eniten se, että seuraavaan kertaan on niin pitkä aika. Ainoa positiivinen asia on, että voitin naapurit, Liipola sanoi.

Ruotsin Anders Eriksson jäi samassa karsintaryhmässä tulokseen 69,19.

David Söderberg heitti ensimmäisellään 69,18, joka jäi hänen parhaakseen. Söderberg oli 28:s. Alkukesän allergiavaivat ja kuumeen nostanut virustauti ovat verottaneet harjoittelua ja vieneet heitosta tehoa. Virustauti ei ole vieläkään täysin hellittänyt, sillä hänellä oli lämpöä viimeksi tiistaina. Kuumeiseksi hän tunsi oloaan maanantainakin.

– Eka oli teknisesti hyvä, muttei vaan löytynyt energiaa enempään. Toinen ei ollut hyvä, siinäkään ei ollut enempää tehoja. Kun kesän mittaan olen ollut terveenä, on ollut tunne, että voin heittää 75 metriä. Huonona päivänä jää 70 metriin. Tiesin ennen viimeistä heittoa, että pitää heittää yli 73 metriä, siihen ei vaan ollut energiaa,Söderberg sanoi terveystilansa tutkimisesta kysyttäessä, että tilanteen selvittämiseksi on ”niin monta veripulloa otettu”. Mitään ei ole kuitenkaan selvinnyt.

– Suunnitelmissa on Ruotsi–ottelu, sitten kuukauden loma. Sen jälkeen katson uran jatkoa, Söderberg sanoi.

Finaaliin vaadittiin 73,19. Karsintarajan ylitti neljä heittäjää, kärkimiehenä Puolan Pawel Fajdek (77,86).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Söderberg allapäin – moukarijätti liukastui ainoan mitatun heittonsa10.8.2017 08.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat