Urheilu

Valmentajalta selitys Helanderin epäonnistumiseen – "Pidon kanssa oli vähän ongelmaa"

Oliver Helander jäi keihään karsintaan. Arkistokuva.

Svante Thilman

Keihäänheittäjä Oliver Helanderin EM-urakka päättyi karsintaan.

Suomalaisnuorukaisen paras heitto kantoi lukemiin 76,64, jolla hän ylsi karsinnan 16:nneksi. 12 parasta nappasivat finaalipaikan.

Helanderin EM-urakka oli iso pettymys, sillä miehen kauden paras noteeraus on 88,02. Hänen valmentaja Glenn Lignell myönsi, että Helanderin heitot jäivät hieman varovaisiksi.

– Minusta näytti, että heitot menivät varovaisiksi. Tukijalan pidon kanssa oli vähän ongelmaa. Oliver vaihtoi piikkarin piikit verryttelyheittojen jälkeen, kun rata vaikutti pehmeältä. Tuntui, että kilpailuheitot olivat vähän varovaisia, Lignell kommentoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kisan toinen suomalaisheittäjä, Antti Ruuskanen, jäi myös karsintarajasta, mutta hänen vajaa 80-metrinen kiskaisu riitti finaalipaikkaan. Ruuskanen jäi sijalle 11 tuloksellaan 79,93.

Ruuskasen lisäksi torstain finaalissa heittävät Johannes Vetter, Thomas Röhler, Marcin Krukowski, Cyprian Mrzyglod, Magnus Kirt, Andreas Hoffmann, Rolands Strobinders, Edis Matusevicius, Andrian Mardare, Jakub Vadlejh ja Petr Frydrych.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat