Paikalliset

Kupittaan padel-kentät avattiin: "Turku on koko ajan parempi sporttikaupunki"

URHEILU Padel on maailman nopeimmin kasvavia lajeja. Turku sai vihdoin omat padel-kenttänsä.

Padel-kenttien avauspeleissä myös ex-tennistähti Jarkko Nieminen ja PadelParkin toimitusjohtaja Tiia Sucksdorff esittelivät padel-taitojaan.

Tomi Kangasniemi

Kupittaan padel-kentät avautuivat virallisesti keskiviikkoiltana. Kenttien toteuttaja on PadelPark Oy.

– Olen käynyt kolme vuotta Kaarinassa pelaamassa. Se oli niin koukuttavaa eikä Kaarinaan tahtonut saada peliaikaa. Oli toimittava itse, kertoo hankkeen käynnistämisestä toimitusjohtaja Tiia Sucksdorff.

Alkuviikosta kentät ovat jo olleet käytössä, ja pelaajia on Sucksdorffin mukaan ollut tosi paljon.

– Tämä on matalan kynnyksen laji, jonka kuka tahansa voi aloittaa. Pelaajia tarvitaan neljä, mutta meillä on esimerkiksi Whatsapp-ryhmä, josta voi löytää peliseuraa.

Tilaisuuden avannut kansanedustaja Ilkka Kanerva totesi pelikenttien tuovan Kupittaan jo entuudestaan loistavalle liikunta-alueelle lisäarvoa.

– Välineet on helppo hankkia, ja kynnys pelaamiseen matala.

Kansanedustaja Saara-Sofia Siren antoi kredittiä yrittäjälle.

– Haluamme tehdä töitä sen eteen, että Turku on koko ajan parempi sporttikaupunki. Olosuhteiden kehittäminen on osa tätä. Tämä hanke on ihan yrittäjän ansiota, mutta Turun kaupunki mahdollisti sen nopean etenemisen.

Avajaistapahtumassa padelia kokeili koko joukko tunnettuja urheilijoita ja julkkiksia. Mukana oli ex-tennistähti Jarkko Niemisen ohella entisiä ja nykyisiä NHL-tähtiä.

– Kivalta tuntui. Tämä oli kolmas tai neljäs kerta, kun pelasin. Mun ei annettu löydä, sen takia varmaan hävittiin. Mahtava laji, Japanissa viime kauden kiekkoammattilaisena viettänyt leijonalegenda Petteri Nummelin tuumaili testipelin jälkeen.

Turun padel-kentät löytyvät heti Kupittaan jäähallin vierestä.

Myös Harjattulaan avattiin yksi kenttä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat