Paikalliset

Turun kauppoihin saapuu uusi hyönteistuote – söisitkö sinä?

Fazerin Sirkkasämpylät sisältävät kokonaisista kotisirkoista jauhettua sirkkajauhoa.

Fazer

Leipomo- ja ruokapalveluyritys Fazer kertoo, että sen uusia sirkkasämpylöitä saa nyt myös Turusta.

Fazerin sirkkaleipä saapui kauppoihin marraskuussa 2017, ja nyt se saa rinnalleen sirkkasämpylät.

– Fazer Sirkkaleipä on ollut huikea menestys. Se on ylittänyt odotuksemme monella eri mittarilla. Hiljattain pystyimme laajentamaan Sirkkaleivän leivonnan kaikkiin 57 myymäläleipomoomme 27 paikkakunnalla, ja tämä uutinen sai innokkaan vastaanoton. Myymäläleipomomme eivät kuitenkaan tavoita kaikkia kuluttajia ja kuluttajakysyntä on suurta ympäri maata. Tämän vuoksi tuomme kaikkien suomalaisten saataville maistuvan uutuuden, Fazer Sirkkasämpylän, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström kertoo yhtiön tiedotteessa.

Sirkkasämpylät sisältävät kokonaisista kotisirkoista jauhettua sirkkajauhoa, kotimaista vehnää ja ruista, härkäpapuproteiinia sekä siemeniä. Sirkkasämpylät leivotaan Lappeenrannan leipomossa, ja ne pakataan kahden sämpylän pakkauksiin.

– Halusimme pitää pakkauskoon pienenä, jotta kynnys kokeiluun olisi mahdollisimman matala. Sirkkasämpylöille on leipomolla oma tuotantolinjansa. Yhdessä sämpylässä on noin 20 kotisirkkaa, ja se vastaa noin 3 prosenttia leivän painosta, Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja Juhani Sibakov kertoo.

Sirkkasämpylöihin käytettävästä sirkkajauhosta tulee yksi kolmasosa kotimaasta ja loput Hollannista. Fazer Leipomoiden tavoite on siirtyä pelkästään kotimaiseen raaka-aineeseen heti, kun laadukasta sirkkajauhoa on riittävästi saatavilla.

– Suomalaisista suuri joukko suhtautuu hyönteisruokaan positiivisesti. Uutuussämpylät ovat runsaskuituisia ja proteiinipitoisia. Hyönteiset sisältävät hyviä rasvahappoja, kalsiumia, rautaa ja B12- vitamiinia, kertoo Sibakov.

Söisitkö sinä sirkkasämpylöitä?

Ei
67% (32 ääntä)
Kyllä
33% (16 ääntä)
Ääniä yhteensä: 48

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat