Puheenaihe

PAM pettyi pahasti: budjettiin jäänyt päätös tekee irtisanomisesta helpompaa – Veronmaksajat iloitsee 30 e/kk -lisärahasta

Keskituloisen ostovoima kasvaa 30 eurolla kuukaudessa.

Sauvo Jylhä

Hallitus esitteli tänään keskiviikkona budjettiehdotuksensa vuodelle 2019. Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin on pettynyt, sillä pienten yritysten työntekijöiden irtisanomissuojan heikentäminen sai jäädä esitykseen.

– Olemme pettyneitä siihen, että hallitus ei vetänyt pois alle 20 hengen yritysten irtisanomissuojan heikentämistä. Hallitus on jo pidentänyt koeaikaa, lyhentänyt yritysten takaisinottovelvollisuutta sekä lisännyt pitkäaikaistyöttömien määräaikaisuuksia. Irtisanomissuojan heikentäminen eriarvoistaa erikokoisissa yrityksissä työskenteleviä ja sen vaikuttavuudesta työllisyyteen ei ole näyttöä, Selin sanoo.

PAM kuitenkin kiittelee hallitusta siitä, että perus- ja työtulovähennyksia korotetaan. PAMin mukaan tällaiset päätökset parantavat pienituloista palkansaajien asemaa.

Veronmaksajain keskusliitto puolestaan iloitsee, sillä budjettiesityksen myötä keskituloisen nettopalkan ostovoima kasvaa 30 eurolla kuukaudessa. Keskituloisen 3 368 euroa kuussa ansaitsevan veroprosentti alenee 0,1 prosenttiyksikköä 30,4 prosentista 30,3 prosenttiin.

Veronmaksajat suhtautuu kiitellen myös uuteen piensijoittajien osakesäästötiliin.

– Uusilla osakesäästötileillä lisätään erityisesti tavallisen säästäjän ja piensijoittajan mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja säästää pörssiosakkeisiin. Laajapohjaisen osakesäästämisen tasapuolinen edistäminen on hyvä päämäärä sekä yksittäisten kansalaisten että koko yhteiskunnan kannalta, sanoo liiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen.

Lue myös: Alkoholivero nousee, yksityisautoilu muuttuu halvemmaksi ja kansaa tuupitaan osakesäästämään – tällainen on vuoden 2019 budjetti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Alkoholivero nousee, yksityisautoilu muuttuu halvemmaksi ja kansaa tuupitaan osakesäästämään – tällainen on vuoden 2019 budjetti29.8.2018 17.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat