Paikalliset

Voillà! tuo huippuluokan keittiömestareita Turkuun

TAPAHTUMAT Uudella ruokatapahtumalla halutaan rikastaa turkulaista ruokakulttuuria.

Voiveljien Jarno Seppä (vas.), Mika Lövgren ja Janne Juvonen uskovat uuden ruokatapahtuman tuovan piristystä Turun ravintolasyksyyn.

Tomi Kangasniemi

Ruokatapahtuma Voillà! on uusi turkulainen ruokatapahtuma, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuma tuo kuuteen turkulaisravintolaan huippuluokan vierailevan keittiömestarin. Luvassa on siis aivan uusia makuelämyksiä, mutta lähellä tuotettuna.

–  Sesongissa ollaan ja pyritään löytämään sitä mitä lähellä. Tämä on meille tärkeä arvo, mutta laatu on meille tärkeä arvo, mutta laatu edellä mennään, Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen tiivistää.

Voiveljien keittiöpäällikkö Jarno Seppä kertoo, miten Food & Fun jätti syksyyn ruokatapahtuman mentävän aukon.

– Nyt saadaan pöhinää syksyyn ja rikastetaan turkulaista ruokakulttuuria.

Tapahtuma vierailevat mestarit ovat maan eturiviä. Esimerkiksi Ismo Sipeläinen on Vuoden kokki 2015 ja Kristian Vuorijärvi Suomen kokkijoukkueen kapteeni.

Sipeläinen kertoo tulevansa Turkuun innokkaana.

– Tosi iso juttu olla jossain muualla kuin Helsingissä. Täällä toimii eri viljelijöitä, ja niiden varaan tarjontaa rakennetaan. Innolla odotetaan, kun saa tehdä jotain ihan muuta.

Janne Juvosen mukaan Voiveljet on aina ollut kiinnostunut ruokatapahtumista. Ne piristävät myös omaa arkea.

– Tapahtumiin osallistumisella on meillä suuri rooli, ja myös erilaisisissa kilpailuissa olemme olleet mukana. Välillä keittiössä on puurtamista, ja tämä antaa myös henkilökunnalle uskoa tekemiseen. 

Juvosen mukaan Turun ravintolaelämä on hyvässä kuosissa, mutta vielä olisi tekemistä. Tapahtumat ovat yksi osa kokonaisuutta, mutta muutakin kaivataan.

– Jokivarret ovat hyvässä käytössä, mutta siitä voidaan vielä saada enemmän irti. Tarvitaan turisteja lisää, ja enemmän joukkoja liikkeelle myös pimeään aikaan. Kaipaan vielä lisää yhteishenkeä eri ravintoloiden kesken.

Ruokatapahtuma Voillà!

järjestetään Voiveljien kuudessa ravintolassa, joihin kuuluvat muun muassa E. Ekblom ja Smör

jokaiseen ravintolaan on kutsuttu vieraileva huippuluokan keittiömestari

jokainen ravintola toteuttaa tapahtuman omalla konseptillaan

tapahtuma järjestetään 5.–7. lokakuuta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat