Paikalliset

Ratapihan kilpailutyöt valmistuneet – esillä Turun päivänä

Ratapiha-hanke. Havainnekuva.

Haroma & Partners

Turun Ratapihalle suunnitellun mittavan Elämyskeskuksen arkkitehtikilpailun työt ovat valmistuneet. Elämyskeskuksen kilpailutyöt ovat ensimmäisen kerran esillä Turun päivänä sunnuntaina 16.9. kello 12–15. Turun kaupungintalolla ja maanantaista 17.9. alkaen tapahtumakeskus Logomossa ja vierailukeskus Joessa.

Arkkitehtikilpailun järjesti Elämyskeskusta suunnitteleva Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin sekä VR-Yhtymän kanssa. Kutsukilpailussa toimistojen tuli luoda malli Ratapihalle tulevan Elämyskeskuksen arkkitehtuurista, massoittelusta sekä toiminnallisista, kaupunkikuvallisista ja liikenteellisistä ratkaisuista.

Kilpailuun kutsuttiin 5 ansioitunutta arkkitehtitoimistoa Turusta ja Helsingistä. Mukana ovat Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, PES-Arkkitehdit Oy, Schauman Arkkitehdit Oy ja Schauman & Nordgren Architects Oy sekä Sigge Arkkitehdit Oy.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää arvokkaalle rakennuspaikalle arkkitehtuuriltaan ja kaupunkitilalliselta sovitukseltaan korkeatasoinen ja kiinnostava idea Turun Ratapiha -hankkeen asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjaksi. Lisäksi kilpailulta haettiin uudenlaisia ideoita ja vertailukelpoisia ratkaisuvaihtoehtoja hankkeen toteuttamiseen. Arkkitehtikutsukilpailun Tilaaja oli Turun Ratapihan Kehitys Oy, kilpailun operatiivisesta johtamisesta vastasi hankekehittäjä GSP Group Oy.

Maanantaista 17.9. alkaen viiden toimiston työt ovat näytteillä Vierailukeskus Joessa ja Logomossa kolme viikkoa. Työt ovat nähtävillä Logomossa MOVE1-salissa arkisin kello kello 9–16 ja vierailukeskus Joessa arkisin kello 10–18.

Kilpailutyöt ovat esillä myös Ratapiha-hankkeen sivuilla www.turkuratapiha.fi viimeistään sunnuntaina 16.9. Kaikilla töiden esittelyfoorumeilla on mahdollisuus jättää palautetta ehdotuksista. Palaute kootaan palkintolautakuntaa ja jatkovalmistelua varten.

Arkkitehtikilpailun voittaja on tarkoitus valita lokakuussa 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Turun ratapihan arkkitehtuurikilpailu käynnistyy – kilpailuun kutsutaan viisi toimistoa15.5.2018 10.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat