Paikalliset

Möly Trio juhlistaa konsertissa uutta levyjulkaisuaan

MUSIIKKI Saaristojazzia soittavan bändin muusikot ovat turkulaisille tuttuja.

Saaristojazzia esittävä Möly esiintyy keskiviikkona Sibeliusmuseossa.

Antti Kevätlahti

Turkulainen Möly Trio juhlistaa ensimmäisen albuminsa Floating in Nauvo and Other Stories -digijulkaisua Sibelius-museossa keskiviikkona.

Alun perin vain CD:nä vuonna 2017 julkaistu levy pääsee nyt laajaan levitykseen ja tarjoilee kaikille vapaan improvisaation ystävillä kiehtovaa kuunneltavaa. Digijulkaisu on kotimaisen taiderock- ja popmusiikin kentällä vuodesta 2007 toimineen Eclipse Musicin uuden, verkkojulkaisuihin erikoistuneen levymerkin Eclipse Music Digital –levymerkin avausjulkaisuja.

Möly Trio on turkulaisen saksofonisti Jaakko Martikaisen vuonna 2015 perustama jazzyhtye. Martikaisen lisäksi yhtyeessä soittavat Johan Ölander (rummut) ja Pasi Lyysaari (kontrabasso). Muusikot ovat tuttuja monista alueen kokoonpanoista.

Möly esittää omaa musiikkiaan tavalla, jota saaristojazziksikin on tituleerattu. Soitannollista ilmaisua voisi kuvailla seesteisistä maalailuista tiukkaan paahtamiseen ulottuvaksi tutkimusmatkaksi.

Trio on ollut koko olemassaolonsa ajan hyvässä nosteessa. Keväällä 2018 yhtye aloitti yhteistyön Ohjelmatoimisto Stagentin kanssa. Uutta materiaalia nauhoitettiin kesällä 2018.

Tällä hetkellä neuvotellaan myös uuden levyn julkaisusta. Yksituumaisesti yhtyeen jäsenet painottavatkin, että Möly on oikea bändi eikä mikään projekti.

Yhtye onkin kehittänyt ilmaisuaan pitkäjänteisesti. Nyt Sibelius-museossa kuullaan uutta, yhtyeen kaikkien jäsenten säveltämää musiikkia.

Möly Trio Sibelius-museon Jazz-illassa keskiviikkona 12.syyskuuta kello 19

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat