Puheenaihe

Pk-yritysten usko tulevaan heikentynyt – näille aloille aiotaan palkata lisää väkeä

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo, että yritysten investointien rahoitusta tulee helpottaa ja yksinkertaistaa.

arkisto/ari peltonen

Pienten ja keskisuurten yritysten odotukset tulevaisuuteen ovat heikentyneet viime keväästä, selviää pk-yritysbarometrista.

Tuoreessa tutkimuksessa 37 prosenttia pk-yrityksistä arvioi suhdanteiden paranevan seuraavan vuoden aikana ja kymmenen prosenttia uskoo niiden heikkenevän. Viime keväänä valoisiin näkymiin uskoi 43 prosenttia pk-yrityksistä.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) pitää yrittäjien odotuksia kokonaisuudessa myönteisinä.

– Näkymiä hyvänä pitäviä pk-yrityksiä on paljon enemmän kuin heikkenemistä odottavia yrityksiä. Myös koko Suomen talouskasvu on jatkunut erittäin vahvana.

Lintilä on huolissaan voimakkaasti kasvuhaluisten yritysten määrän kääntymisestä laskuun.

–  Nimenomaan kasvuyritykset ovat talouskasvun tekijöitä ja työllistäjiä. Rahoitusta investointeihin tulee helpottaa ja rahoituksen hakemisen menettelyjä yksinkertaistaa, elinkeinoministeri sanoo.

Tiistaina myös henkilöstövuokrausyritys ManpowerGroup julkaisi oman yritysbarometrinsa. Sen mukaan suomalaisten työnantajien työllistämisaikeet loppuvuodelle ovat pysyneet vakaina. Eniten henkilöstön määrän kasvuun uskovat teollisuuden työnantajat. Seuraavaksi eniten kasvua ennustetaan rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistöalalla sekä liike-elämän palveluissa.

ManpowerGroupin barometrin mukaan 14 prosenttia työnantajista ennustaa henkilökunnan määrän kasvavan, yhdeksän prosenttia odottaa henkilöstön vähenevän ja 77 prosenttia arvioi henkilöstömäärän pysyvän ennallaan. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna työllistämisaikeet pysyivät samoissa lukemissa.

Suomen Yrittäjät, Finnvera sekä työ- ja elinkeinoministeriön tekemä syksyn 2018 pk-yritysbarometri perustuu 4 600 yrityksen vastauksiin. ManpowerGroupin barometriin haastateltiin 625 työnantajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisi varoittaa uusista huijauksista Yrittäjät-lehdessä – petosbulvaaneja on Suomessa jo kymmeniä22.8.2018 20.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat