Paikalliset

Turun pienin vuokra-asunto on 10 neliön kokoinen

ASUMINEN Kaikkein pienimmät asunnot löytyvät Nummelta ja Raunistulasta.

Tästä talosta on tarjolla 10 neliön huone.

Teemu Nurmi

Oikotie-palvelun mukaan Turun tämän hetken pienin vuokra-asunto on Humalistonkadulla oleva 10 neliön huone. Kyseessä ei ole varsinainen asunto vaan vanhaan majataloon kuuluva huone. Seuraavaksi pienimmät ovat Myllymäentiellä (15 neliötä), Humalistonkadulla (15 neliötä), Yliopistonkadulla (16 neliötä) ja Keskikadulla (16 neliötä).

Yhdistävää noin 15 neliön vuokra-asunnoille on, että ne ovat joko huoneita esimerkiksi asuntolan tyyppisessä kiinteistössä ja monessa wc-tilat ovat yhteiskäytössä esimerkiksi käytävällä.

Asuntovuokraus Avorin Mari Rannikko kertoo, että 10-15 neliön asuntoja tulee heille vuokrattavaksi hyvin harvoin, ehkä kerran kuussa tai harvemmin. 20 neliön asuntojakaan ei usein tule markkinoille.

Kaikkein pienimmät vuokra-asunnot ovat yleensä puutaloasuntoja muun muassa Nummen ja Raunistulan alueilta. Soluasuntotyyppisiä vuokrakohteita on aina toisinaan markkinoilla, mutta melko harvoin, Rannikko sanoo.

Kiinnostuneimpia alle 20 neliön kohteista ovat opiskelijat ja niin sanottua kakkosasuntoa etsivät työssäkävijät, joiden vakituinen koti on toisessa kaupungissa.

Kaikkein halutuimpia yksiöitä ovat tällä hetkellä noin 30 neliön kokoiset, keskustan alueella sijaitsevat asunnot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat