Urheilu

Sauber-pomo paljasti yksityiskohdan nuoresta Räikkösestä: "He eivät maksaneet mitään, enkä vieläkään ymmärrä, miksi tein sellaisen päätöksen"

Kimi Räikkönen palaa ensi kaudella Sauber-talliin, josta hänen F1-uransa alkoi.

MTV:n uutisvideo

F1-kuljettaja Kimi Räikkönen ilmoitti tiistaina palaavansa seuraavaksi kahdeksi kaudeksi Sauberille. "Jäämies" ajoi tallissa jo vuonna 2001 F1-uransa ensimmäisellä kaudella.

Tallin perustanut ja nykyisin hallituksen puheenjohtajana toimiva Peter Sauber muistelee nyt ensimmäistä kohtaamistaan suomalaisen kanssa. Kimin agentti David Robertson tarjosi Sauberille "erityislaatuista lahjakkuutta".

– En ollut koskaan aiemmin tavannut David Robertsonia, Sauber muisteli ESPN haastattelussa.

– Sanotaan vaikka niin, että hän oli loistava myyntimies. Meillä ei ollut yhtään rahaa, joten normaalisti ajatimme kolmen testipäivän aikana kuutta lahjakasta kuljettajaa ja laitoimme heidät maksamaan kulut, Sauber jatkoi.

Räikkösen leiriltä ei kuitenkaan rahaa tippunut ja vaatimuksetkin olivat eri tasoa.

– Mutta Robertson kertoi minulle, että tämä kaveri on hyvin, hyvin erityislaatuinen ja hän tarvitsisi testiauton kolmeksi päiväksi. Tietenkään he eivät maksaneet mitään. En vieläkään ymmärrä, miksi tein sellaisen päätöksen, Sauber pohti nyt lähes 20 vuotta myöhemmin.

Räikkönen ei tuohon aikaan puhunut juurikaan englantia, mutta ajotaidot vakuuttivat.

– Jotkut asiat hänessä olivat todella erityislaatuisia. Hänen kehonkielensä oli passiivista ja hän vaikutti niin keskittyneeltä, että olisi voinut kävellä ihmisten läpi. Mutta yksi tai kaksi asiaa oli hyvin erityislaatuisia, Sauber muisteli.

– Ajattelin silloin, että tämä kaveri on todella outo, Sauber totesi.

Räikkönen ajoi lopulta kauden 2001 Sauberilla ja vakuutti kaikki. Jo seuraavaksi kaudeksi 2002 hän siirtyi McLarenille, missä viihtyi vuodet 2002–2006. Kaudella 2007 Räikkönen voitti Ferrarilla uransa toistaiseksi ainoan maailmanmestaruutensa.

Ville Hirvonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kimi-fanit suolaavat nyt Ferraria huolella: "Tämän takia teillä ei ole enempää maailmanmestareita!"11.9.2018 12.08
Räikkösen Sauber-siirtoon liittyy iso riski – "Toivottavasti Kimi ei joudu katumaan"11.9.2018 16.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat