Puheenaihe

Suomalaisten mielipidettä kellojen siirtelyyn kysytään jo tässä kuussa – ministeri Anne Berner: "Viesti on harvinaisen selkeä"

Anton Soinne

Euroopan komissio ehdotti keskiviikkona, että kellojen siirtelystä luovutaan vuonna 2019.

Suomalaiset pääsevät antamaan oman mielipiteensä Otakantaa.fi-foorumilla syyskuussa.

–  Liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää syyskuun aikana kansalaiskeskustelun, jossa kysytään pitäisikö Suomen siirtyä pysyvästi talvi- eli normaaliaikaan vai kesäaikaan, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Keskustelussa selvitetään mielipiteitä ja näkemyksiä siitä, pitäisikö Suomen siirtyä pysyvästi talvi- eli normaaliaikaan vai kesäaikaan. Keskustelun tuloksia käytetään hyväksi, kun asian valmistelua jatketaan. Komissio ehdottaa, että kukin jäsenmaa antaa viimeistään huhtikuussa 2019 tiedoksi, aikooko se noudattaa pysyvästi kesä- vai talviaikaa.

Suomessa kellojen siirtelystä luopumisen taustalla on kansalaisaloite, joka tuli eduskunnan käsittelyyn keväällä 2017. Suomen aloitteesta asia on aktiivisesti nostettu esiin myös EU:n neuvostossa.

– Suomen aloite johti hyvään lopputulokseen. On upeaa, että kansalaisten ääntä on kuultu ja Suomen työ tuottaa tulosta. Suomalaisten sekä muiden EU-maiden kansalaisten viesti on ollut harvinaisen selkeä: kellojen siirtelystä halutaan luopua, sanoo Berner.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kellojen siirtelystä voidaan luopua jo vuonna 2019 – EU-maat saavat päättää, otetaanko käyttöön kesä- vai talviaika12.9.2018 11.49
EU-kyselyssä vankka tuki kellojen siirtelystä luopumiselle – Suomalaiset vahvasti edustettuina31.8.2018 20.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat