Urheilu

"Jessus, että hän osaa luistella" – valmentajalta ylistystä suomalaiselle NHL-lupaukselle

Nuoret suomalaispuolustajat ovat jo ehtineet tehdä vaikutuksen jääkiekon NHL-liigaseura Dallas Starsin uuteen päävalmentajaan Jim Montgomeryyn.

Dallasin harjoitusleiri käynnistyi jääharjoitusten osalta perjantaina. Montgomery on huomannut parissa päivässä 19-vuotiaan Miro Heiskasen ja 22-vuotiaan Julius Hongan luistelutaidot. Stars-luotsilta kysyttiin lauantain treenien jälkeen, että kuka on erityisesti tehnyt häneen vaikutuksen kahden ensimmäisen päivän aikana.

– Heiskanen. Jessus, että hän osaa luistella. Siinä yhdessä tilanteessa kahdella yhtä vastaan hän sai syötön (Jason) Spezzalta. Luulin, että Heiskanen oli se puolustaja siinä tilanteessa, hän oli niin kaukana ylhäällä, Montgomery ihasteli.

Heiskanen aloitti harjoitusleirin Stephen Johnsin rinnalla. Suomalainen superlupaus vakuutti myös pakkiparinsa.

– Enpä on nähnyt noin silkinpehmeää luistelijaa. Taivas on hänelle rajana, Johns totesi.

Myös Honka on kiinnittänyt Montgomeryn huomion.

– Näin Hongan hymyilevän tänään ensimmäisen kerran. Olin iloinen siitä. Hän on yleensä niin varautunut lähelläni. Honka alkaa varmaan näkemään, että hänen jalkansa tulevat olemaan jotain, jotka pystyvät todella auttamaan meidän pelityylissämme, sekä puolustuspäässä että hyökkäyspäässä, Montgomery kertoi.

Kahdella viime kaudella yhteensä 58 NHL-ottelussa esiintyneellä Hongalla on tilaisuus tehdä se lopullinen läpimurto taalajäille.

Näyttöpaikkoja ei tule puuttumaan.

– Me tulemme peluuttamaan Honkaa paljon harjoitusotteluissa, Montgomery lupasi.

Suomalaispelaajat ovat tuttuja Montgomerylle. Hän valmensi kaksi viime vuotta Florida Panthersin huippulupaus Henrik Borgströmiä Denverin yliopistossa. Viime kaudella joukkueessa luisteli myös hyökkääjä Jaakko Heikkinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat