Puheenaihe

Junaliikenteessä jälleen häiriöitä, keskiviikon junakaaos ehti vasta selvitä  – Liikennevirasto ja VR: "Poikkeuksellinen yhteensattuma"

Junaliikennettä nyt vaivaavat häiriöt eivät johdu eilisestä junakaaoksesta. Etelä-Suomen junaliikenne oli keskiviikkona täysin jumissa yli puolitoista tuntia sähkövian vuoksi. Tiistaina junat seisoivat Helsingissä liikenteenohjausjärjestelmän vian vuoksi.

Arkisto/Hemmo Rättyä

Junaliikenteessä on ollut torstaina jälleen häiriöitä sekä lähi- että kaukoliikenteessä. Aamun Intercity-juna Helsingistä Kuopioon kulkee noin 15 minuuttia myöhässä, samoin Intercity-juna Rovaniemeltä Helsinkiin. Keravalla peruttiin aamulla K-juna. 

Kuopion-junan myöhästyminen johtuu yhteysliikenteen odotuksesta, Oulun-junan myöhästyminen muusta junaliikenteestä, VR kertoo. Keravan K-junaan tuli kalustovika, Liikenneviraston viestintäpäällikkö Hanna Ackley kertoo.

Junaliikennettä nyt vaivaavat häiriöt eivät johdu eilisestä junakaaoksesta. Etelä-Suomen junaliikenne oli eilen täysin jumissa yli puolitoista tuntia sähkövian vuoksi. Vika pysäytti kello 19 aikaan junaliikenteen rataosilla Helsinki–Turku ja Helsinki–Riihimäki.

Poikkeuksellisen suurta häiriötä Ruuhka–Suomen junaliikenteeseen aiheuttaneen vian aiheutti sähkönsyötön huoltotöiden yhteydessä hajonnut tietoliikennekytkin.

Se, että tälle samalle viikolle osuu kaksi näin isoa häiriötä, on poikkeuksellista yhteensattumaa.

Junaliikenne seisoi myös tiistaina Helsingin päärautatieaseman liikenteenohjausjärjestelmän vian vuoksi. Junat kulkivat tuntien ajan myöhässä niin lähi- kuin kaukoliikenteessä. Osa lähiliikenteen vuoroista peruttiin.

Kertovatko tiistain ja keskiviikon isot häiriöt junaliikenteessä siitä, että Suomen rataverkko on rempallaan?

– Se, että tälle samalle viikolle osuu kaksi näin isoa häiriötä, on poikkeuksellista yhteensattumaa, Liikenneviraston viestintäpäällikkö Hanna Ackley sanoo.

Liikennevirasto vastaa rataverkon kunnossapidosta.

Ruuhkaa Suomen rautateillä kuitenkin piisaa, Liikennevirasto ja VR myöntävät. Raiteet ovat kortilla etenkin pääradalla mutta myös muualla Suomessa.

– Oulun rataosuudella ruuhkia syntyy helposti yhdenkin junan myöhästymisen takia, koska siellä on yksiraiteinen raidejärjestelmä. Molempiin suuntiin kuljetaan samaa rataa. Aikataulut pitää suunnitella hyvin tarkkaan, mutta silti yksikin myöhästyminen jossakin kohtaa voi aiheuttaa ruuhkia, Mira Linnamaa VR:n viestinnästä kertoo.

Etelä-Suomen junaliikenteen ruuhkiin on luvassa kuitenkin helpotusta lähivuosina.

– Meillähän on kaksi hanketta, jotka lisäävät pääradan kapasiteettia: Helsingin ratapihan viime kesänä tehty uudistaminen ja läntisen lisäraiteen rakentaminen Pasilassa, Liikenneviraston viestintäpäällikkö Hanna Ackley sanoo.

Pasilaan nyt rakennettavan lisäraiteen pitäisi vähentää junaliikenteen ruuhkia ja myöhästymisiä vähän jo ensi vuonna ja merkittävästi vuonna 2020, Liikennevirasto kertoo. Sen jälkeen Pasilaan ei kuitenkaan mahdu enää yhtään maanpäällistä raidetta.

Ajantasaiset tiedot junaliikenteen häiriöistä näet VR:n sivuilta täältä ja Liikenneviraston sivuilta täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Paha sähkövika iski ratajärjestelmään – koko Etelä-Suomen junaliikenne seisoo täysin19.9.2018 19.36
Junaliikenne seisoo Helsingissä turvalaitevian takia – vuoroja peruttu, myös kaukojunat myöhässä18.9.2018 09.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat