Vaalikoneemme on nyt avattu!

Vapaa-aika

Martin kaupunginosaviikolla ennätysmäärä tapahtumia

Tällä viikolla Kaupunginosaviikko-tapahtumassa vuorossa on Martti. Martin nimikkoviikko lupaa paljon, sillä aiempaan yhdeksään kaupunginosaviikkoon verrattuna tapahtumia on Martissa ennätysmäärä.

– Tapahtumia on kolmekymmentä, joten täkyjä on vaikka kuinka paljon, kertoo Turku 2011 -säätiön tuotantokoordinaattori Venla Heinonen.

Heinonen suosittelee tutustumaan keskiviikon Arjen KIRJAvaan draamaan Förillä. Iltapäivällä kolmesta kuuteen tarjolla on improvisaatioteatteria marttilaisuudesta ja Martin tarinoista.

– Lauantain Kulttuuriolympialaiset on varmasti myös tosi hauska tapahtuma. Urheilupuistossa kisaillaan eri lajeissa runoista nykytaiteeseen.

Leikkimieliseen tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se alkaa kello 12. Ohjelmaa riittää iltakahdeksaan saakka.

Myös muuta ohjelmaa viikolla riittää. Pelkästään erilaisia valokuva- ja taidenäyttelyitä on viikon aikana kuusi. Näyttelyissä nähdään muun muassa Wärtsilän konepajan työperinteitä, Martin poikia, Aurinkobaletin 30-vuotista historiaa ja Elvira Lazarevan taidetta.

Opastetuilla kierroksilla voi tutustua Heidekenin taloon, Mäntymäen alueeseen, kätkettyihin kukkuloihin ja Aurajoen alajuoksuun opastetun Aurajokiristeilyn mukana. Viikon aikana myös Manilla avaa ovensa kävijöille Tehdasfestivaali Manifestin merkeissä. Lisäksi muistellaan Martin omaa kirjailijalegendaa Jarkko Lainetta hänen nimeään kantavan illan ja kirjallisen matinean parissa.

Viikko päättyy Turun päivään 18. syyskuuta., jolloin Manilla tutustuttaa kävijät muun muassa runokaraokeen sekä teatteri- ja tanssiesityksiin.

Kaupunginosaviikkojen viimeisenä kohteena on marraskuussa vuoronsa saava Varissuo. Heinosen mukaan kaupunginosaviikot ovat jo nyt ylittäneet odotukset.

– Kokonaiskävijämäärä on jo 25 000. Ihmisille on tuntunut tärkeältä oman asuinalueen viihtyvyyteen panostaminen ja esitteleminen muille, Heinonen iloitsee.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat