Paikalliset

Lisää lentoja Turusta Riikaan – Air Balticin myyntipäällikkö ylistää Turun reittiä: ”Olemme erittäin tyytyväisiä”

MATKAILU Keväästä alkaen Turusta lennetään Riikaan entistä useammin.

Air Baltic lisää lentojaan Turun ja Riian välillä ensi keväästä eteenpäin.

Air Baltic

Air Baltic lentää huhtikuusta alkaen neljä lisävuoroa Turusta Riikaan. Syynä on matkustajien kasvava kiinnostus reittiin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Turun reittiin. Se on osoittautunut meille hyväksi, ja haluamme palvella matkustajia vielä paremmin, Air Balticin myyntipäällikkö Jan Nyholm tiivistää.

Lennot sijoittuvat iltapäivään. Lähdöt ovat Turusta maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin kello 15.55.

– Vuoroja lennetään pienemmällä konetyypillämme lokakuun 25. päivään asti.

Air Baltic jatkaa edelleen aamulentojaan. Lentojen aikainen aikataulu selittyy jatkolento-tarpeilla. Nyholmin mukaan yli puolet Turusta Riikaan matkaavista suuntaa Riiasta jatkolennolle.

– Jatkolennot lähtevät Riiasta kello 7–8, ja niitä palvelemaan on suunnattu Suomen kenttiemme aamulennot. Sunnuntaiaamuisin taas ei ole Riian kentältä jatkoyhteyksiä, joten sunnuntain aamupäivälentomme palvelee seuraavaa aaltoa eli kello 12 jälkeen Riiasta lähteviä lentoja.

Nyholmin mukaan Turun ja Tampereen kentät ovat yhtiölle tärkeitä. Aivan pikkukentille ei yhtiö halua toimintaansa laajentaa vaan kohteen pitää olla tarpeeksi iso kaupunki tai kaupunkiympäristö. Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa täyttävät kriteerit.

Mutta miten kenttien tarpeen käy, jos tulevaisuudessa juna vie matkustajia tunnissa Turusta ja Tampereelta Helsinkiin? Nyholm uskoo kysynnän lennoille maakuntien kentillä säilyvän.

– Kun lennoille lähdetään, halutaan minimoida matkatavaroiden kantamista. Se tuo ainakin omasta mielestäni lisästressiä, jos ensin pitää kuljettaa tavaroita junalla, ja sitten mennä lennolle.

Entä lentomatkustamisen näkymät sitten? Nyholmin mukaan Air Baltic on ollut viime vuodet kasvu-uralla.

– Nyt kaikilla menee lujaa. Melkein kaksi vuotta jokainen kuukausi on meillä ollut edellistä parempi. Viime vuosi oli historiamme paras, mutta näyttää siltä, että tästä vuodesta tulee vielä parempi. Uusia kohteita avataan ja konekaluston modernisointi jatkuu.

Uusia yhteyksiä ei Nyholm vielä Turkuun lupaile, sillä yhtiö haluaa vahvistaa asemaansa Baltiassa.

– Haluamme Riiasta lisää yhteyksiä maailmalle. Myös Tallinnassa toimintaa kasvatetaan ja jatkossa myös Vilnassa. Olemme olleet kolmena vuotena neljästä myös maailman täsmällisin lentoyhtiö. Ajatuksena on, että kaikki vuorot lennetään Riikaan ja sieltä eteenpäin maailmalle. Se on ollut meille toimiva konsepti.

Turun aseman matkustaja- määrät kasvussa

Finavian Turun lentoasemalta on kesäkuun loppuun mennessä lentänyt 188 319 matkustajaa.

Kasvua vuoden takaiseen matkustamäärään on 15,5 prosenttia.

Kotimaan lennoissa on kasvua kolme prosenttia, mutta kansainvälisille lennoille suuntasi Turusta 21 prosenttia viime vuotta enemmän.

Finavian lentoasemien kautta on kuuden ensimmäisen kuukauden aikana matkustanut yhteensä 12,3 miljoonaa matkustajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mihin Turusta pääsee lentämään? Listasimme kaikki lennot ja selvitimme mahdolliset uudet kohteet12.8.2018 08.00
Miksi Turku ei markkinoi lentoasemaansa? – Lentoaseman päälikkö pitää ajatusta hyvänä: "Se kantaisi hedelmää"15.2.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat