Urheilu

Katso video: NHL-megahankinta vietiin kahville – Valtteri Filppula nolasi tähden

Valtteri Filppula

Kari Pekonen

Megapuolustaja Erik Karlssonin hankkiminen ei kanna vielä hedelmää NHL:n San Jose Sharksille. 

Hyökkäävien puolustajien terävimpään kärkeen kuuluva Karlsson on saanut kolmeen ensimmäiseen otteluun vain yhden syöttöpisteen. Plus–miinus-tilasto näyttää rumaa lukemaa -4.

Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi, yksi Karlssonin tuoreista joukkuetovereista, arvostaa ruotsalaisen silti erittäin korkealle.

– Kyllähän hän on äärettömän hyvä pelaamaan molempiin suuntiin. Hän puolustaa hyvin ja voittaa paljon kaksinkamppailuja. Tekee oikeita ratkaisuja kentällä. On ollut tosi mukavaa seurata, millä tavalla hän tekee hommia, Donskoi sanoi maanantaina New Yorkissa.

Karlssonin iltapäivä oli synkkä, kun New York Islanders voitti kotihallissaan Sharksin 4–0. Varsinkin kolmannen maalin Karlsson haluaa unohtaa mahdollisimman pikaisesti. Islanders-hyökkääjä Valtteri Filppula vei häneltä kiekon ja petasi maalin Matt Martinille.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Erik Karlsson, 28, on saanut NHL:n parhaan puolustajan palkinnon kaksi kertaa. Ottawa Senators kauppasi hänet kesällä Sharksiin.

Islanders–Sharks-ottelun tähdeksi nousi toinen ruotsalainen, Islandersin maalivahti Robin Lehner. Ottelu oli hänelle saarelaisissa ensimmäinen.
– Hyvä, hauska ottelu. Hallissa oli erittäin hyvä tunnelma. Rehellisesti sanottuna vähän jännitin alussa, mutta kun ensimmäiset laukaukset olivat helppoja, rauhoituin aika lailla, Lehner jutteli ottelun jälkeen.

Muun muassa Karlssonin mestaroima Sharks-ylivoimapeli pääsi yrittämään useammankin kerran, turhaan.

– Heillä on hemmetinmoinen ykkösylivoima. Puolustus kuitenkin blokkasi laukauksia ja auttoi minua paluukiekoissa. Mahtavaa saada pelata nyt aivan terveenä. Tästä alkaa uusi luku, kun on uusi joukkue ja uusi kotikaupunki, lisäsi Lehner.

Filppulan ja Leo Komarovin ketjussa pelasi kolmantena nyt Tom Kühnhackl. Filppula etenee piste per peli -tahdilla (2+1) ja on joukkueen sisäisessä pistepörssissä kolmantena.

Pasi Tuominen, Brooklyn, New York

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat