Paikalliset

Näin etenevät Kakolanmäen uudet hankkeet – Kakolanruusu avaa uudessa paikassa vappuna

RAKENTAMINEN Olli Ojala kertoo, millaisia tuoreita asinto-osakeyhtiöitä Kakolalla on ja millainen tulee alueen suuresta pysäköintihallista.

Kakolan Rivieran paikalle tulee asumista ja pysäköintitalo.

Teemu Nurmi

Lähes kaikki Turun Kakolanmäen uudishankkeet etenevät suunnitellussa aikataulussa. Vain Linnankadulta rinteeseen nousevan funikulaarin valmistuminen on myöhässä ja rinnehissi on käytössä tammikuun 2019 lopussa.

– Kalliopinta, jota työmaalla on louhittu, on lohkeillut paikoin, mikä vaikuttaa myöhästymiseen. Lisäksi funikulaarin ala-asemalle tulee lisää tukimuuria. Laitteiston toimitus on kyllä ihan ajallaan, projektijohtaja Janne Laine Turun kaupungilta kertoo.

Funikulaarin ympäristön vihertöitä ei voi tehdä keskitalvella, mutta Laine lupaa, että Linnankadun ala-aseman ja Kakolan päärakennuksen edessä olevan yläaseman ympäristöt siistitään valmistumisen ohessa. Myös funikulaarin paikalta puretut portaat saatetaan rakentaa uudestaan hissin viereen vielä tämän vuoden puolella.

Kakola Yhtiöt Oy:n asunto-osakeyhtiöistä valmiina on Länsiselli, jossa on enää kaksi asuntoa ilman omistajaa. Toinen jo myynnissä oleva on Granittilinna. Vuoden 2019 syyskuussa asuinkuntoon valmistuvan talon 61 asunnosta on jo puolet myyty.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, sillä Granittilinnan malliasunnotkaan eivät ole vielä valmiina. Seinät ovat monessa asunnossa paikallaan, kalustoasentaminen alkaa pian, Kakola Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala kertoo.

Graniittilinnan kokonaisuteen liittyy myös Päiväselli, johon tulee 32 asuntoa. Kakolan kotisivuilla mainitaan myös Torni ja Muuri, jotka ovat uusia asunto-osakeyhtiöitä. Torni rakentuu paikkaan, johon Ojalan himoitseman oikean näköalatornin piti tulla. Tornin rakentaminen alkaa luultavasti vuonna 2020.

Muuri, joka valmistuu 2020, tulee Anneksenpolun varteen Kakolan panimon ja tulevan leipomon naapuriin lähelle entistä vankimielisairaalaa. Lisäksi asuinkäyttöön tulee Itäselli, mikä muuttaa kolmikerroksisen rakennuksen nelikerroksiseksi. Kakolan Spa on aikataulussaan ja tulee käyttöön vankilarakennusten sisäpihalla vuonna 2020.

Ravintola Kakolanruusu on nykyisessä pop up -paikassaan vielä pikkujoulukauden yli ja sulkee ovensa jouluksi. Ravintola avataan uudelleen vapun paikkeilla uudessa sijainnissa.

– Kakolanruusu ei tosin muuta kuin muutama kymmenen metriä ha terassi vielä vähemmän, Olli Ojala sanoo.

Punatiilinen Lääninvankila muuttuu hotelliksi vuonna 2020. Sitä hallinnoi Primehotels. Vankilassa tehdään Ojalan mukaan tällä hetkellä ainakin vahvistustöitä, puretaan sellien seiniä ja tehdään ikkuna-aukkoja muun muassa parvekkeita varten.

Lääninvankilan viereen nousee pysäköintirakennus, joka on nelikerroksinen, osin myös viisikerroksinen, kertoo Ojala. Rakennukseen tulee noin 250 pysäköintipaikkaa, joissa parisataa on hotellin käytössä ja loput tulevat niin sanottuun yleiseen, maksulliseen pysäköintikäyttöön.

– Pysäköintitalon katosta tulee viherkatto, tavallaan puistomainen. Liikennöinti sen alimpaan kerrokseen tapahtuu Kakolankadun kautta ja ylempiin kerroksiin sekä Kakolan että Lääninvankilan suunnasta.

Kakolanmäki on nykyään melkoisen täynnä autoja paikoissa, joihin ne eivät kuulu. Olli Ojala muistuttaa, että Kakola Yhtiöillä on 250 autopaikkaa, jotka riittävät pitkäksi ajaksi.

– Teimme muista poiketen välittömästi riittävästi pysäköintipaikkoja. meille on hyvin tärkeää, että autot ovat niille kuuluvilla paikoilla.

Muiden yhtiöiden rakennuskohteita Kakolanmäellä ovat muun muassa Kakolan keidas, joka nousee vuonna 2020 osoitteeseen Tiililinnankatu 2 sekä As Oy Turun Linnanporras, jota rakennetaan parhaillaan Länsisellin eteen osoitteessa Michailowinkatu 5.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kakolanrinteen funikulaarin valmistuminen myöhästyy3.10.2018 14.35
Tällainen on Kakolaan avautuva panimo – valikoimaan aluksi neljä olutta26.4.2018 13.22
Suositut Kakolan vankilakierrokset saavat jatkoa – nyt tutustutaan Lääninvankilaan8.6.2018 08.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat