Puheenaihe

Taas putosi yksi nimi pois vihreiden puheenjohtajakisasta – "Ei ole minulle luontevin rooli"

Kansanedustaja Olli-Poika Parviainen ei ole lähdössä tavoittelemaan vihreiden puheenjohtajuutta. – 

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Vihreän eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Olli-Poika Parviainen ei asetu ehdolle vihreiden väliaikaiseksi puheenjohtajaksi.

– Asiaa eri näkökulmista pohdittuani olen tullut siihen johtopäätökseen, että luontevin rooli minulle tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on nyt keskittyä vastuisiini eduskuntaryhmän johtotehtävissä ja keskittyä tukemaan tulevana lauantaina valittavaa puheenjohtajaa kaikin mahdollisin tavoin, Parviainen toteaa.

Parviaisen tavoitteet eduskuntavaalien jälkeiselle ajalle ovat selkeät.

– Seuraavalla eduskuntakaudella vihreiden on muutettava Suomen suuntaa niin, että ilmastopolitiikassa otetaan suurempi vaihde ja ympäristönäkökulmat huomioidaan paremmin kaikessa päätöksenteossa. Lisäksi meidän on korjattava koulutusleikkausten aiheuttamat vahingot ja torjuttava määrätietoisesti köyhyttä sekä otettava selkeitä askelia kohti perustuloa. Tätä työtä aion tehdä täysillä, Parviainen sanoo.

Vihreiden puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut vasta yksi ehdokas, joka on Outi Alanko-Kahiluoto. Nykyinen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo on kieltäytynyt tavoittelemasta puheenjohtajan paikkaa.

Puheenjohtajapaikka tuli avoimeksi, kun viime vuonna tehtävään valittu Touko Aalto joutui eroamaan sairauslomansa vuoksi puolueensa johdosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat