Puheenaihe

Pekka Haavisto lähtee vihreiden puheenjohtajaehdokkaaksi – palaa Suomeen huomenna

Pekka Haavisto

Eija Quinlan / arkisto

Pekka Haavisto kertoi hetki sitten lähtevänsä mukaan Vihreän liiton puheenjohtajataisteluun.

Hän on parhaillaan matkoilla Eritreassa ja kertoi ehdokkuudestaan blogissaan. Haaviston hallinnoimat nettisivut kaatuivat suuren kävijäryntäyksen vuoksi heti ilmoituksen jälkeen.

– Työmatka Eritreassa on saanut lisäväriä, kun olemattomien puhelinyhteyksien ja heikkojen nettiyhteyksien takaa olen pyrkinyt seuraamaan vihreiden puheenjohtajakeskustelua. Reissusta palaan perjantaina, Haavisto kertoo Facebookissa.

– Tänään ilmoitin Vihreiden valtuuskunnalle, että olen käytettävissä puheenjohtajakisassa. Kevään eduskunta- ja eurovaaleissa ei enää voi sivuuttaa polttavia ilmasto- ja ympäristökysymyksiä. Vaaleissa määritellään Suomen suunta.

Tänään aamupäivällä myös Emma Kari kertoi, että hän ei ole mukana kisassa. Aiemmin myös Maria Ohisalo, Ville Niinistö ja Olli-Poika Parviainen ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta. 

Puheenjohtajaehdokkaaksi on toistaiseksi ilmoittautunut vain kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.

Vihreiden puheenjohtaja valitaan lauantaina ja hän toimii "pätkäpuheenjohtajana" ensi kesään saakka. Hänellä on kuitenkin tärkeä tehtävä luotsata puolue ensi kevään eduskuntavaalien läpi.

Puheenjohtajan paikka jäi avoimeksi, kun viime vuonna valittu Touko Aalto sairastui ja ilmoitti lopulta luopuvansa puolueen johtotehtävistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ville Niinistöltä yllätys: Ei lähde vihreiden puheenjohtajakisaan, väläytti nyt uutta tavoitetta31.10.2018 08.23
Taas putosi yksi nimi pois vihreiden puheenjohtajakisasta – "Ei ole minulle luontevin rooli"30.10.2018 11.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat